Michal Šťovíček

  • SPD
  • Karlovarský kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.04.2017 16:33:01

Dobrá investice, pro koňáky nebo pro nás ???

Dobrá investice, pro koňáky nebo pro nás ???

investice s rozumem Karlovarského kraje pro občany

Jak jsme již všichni zaregistrovali, kraj má zájem o  koupi pozemku bývalého rekreačního střediska českých pošt u Svatošských skal. Super nápad stáhnout dražbu od České pošty jak zdůvodnila paní hejtmanka Vildumetzová  “chceme tam postavit novou lávku, dále tím, že areál navštěvuje řada lidí a funguje v něm i lesní školka bylo by dobré aby pozemek pošty koupil kraj”. Inu je celkem logické zcela  jistě mohla nastat situace že  po tak atraktivním pozemku skočil dravý subjekt který by (malebné) místo přeměnil na oázu klidu nebo na dobře fungující podnik, to by pak dětský ráj mohl vše zabalit a sbohem šátečku.

Takže bude velmi zajímavé sledovat o kolik nás česká pošta ožebračí jako řádný hospodář. Je zajímavé že před lety ten areál fungoval jako dětské rekreační středisko s dlouhou historií. To česká pošta nebyla schopna řádně se starat o tento areál? Ještě na začátku tisíciletí se do rekreačního střediska pošt investovalo na údržbu nemovitostí které se pronajímali hostům, také to i docela fungovalo bohužel bez dobrého managementu to nemohlo dobře dopadnout. Dříve to bylo nádherné rekreační středisko nabízející rekreační využití nejen pro rodiny ale i různá víkendová setkání. Dnes je areál a nemovitosti v totálním katastrofálním stavu  bez mnohaleté investice to dnes vypadá jak vypadá. Super místo pro rodinné výlety a aktivní odpočinek, bohužel  má to malou pachuť zdevastovaného areálu kde vaše dítko přijde nejen k zážitku se zvířaty ale i k možnému úrazu. Bystré oko návštěvníka analyzuje nejen koně a drobné domestikované zvířectvo ale i rozpadající se budovy a kolem chaotický nepořádek připomínajíc kolorit severočeské vesničky. I autovrak jest na svém důstojném místě poblíž vstupu do areálu. Co bylo zelené jest rozorané  co baráček to jiný slum. K úplné koncepci tohoto areálu už chybí jen pár opilých trampů.

Co tím chci říci? Když už kraj bude investovat tak komplexně i s podporou dětského ráje, s rozmyslem řádného využití. Nákladné pořízení pozemku jako pastva pro koně a chátrající budovy není asi rozumná investice. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama