Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.04.2017 15:46:44

Velká Británie mluví o preventivním jaderném útoku

Velká Británie mluví o preventivním jaderném útoku

Ministr obrany Velké Británie v interview pro BBC prohlásil, že že ministerská předsedkyně Velké Británie Theresa Mayová je připravena k použití balistických raket „za mimořádných okolností". Připustil přitom také možnost preventivního úderu.

Jestli Spojené království zaútočí na jadernou velmoc, „bude doslova smeteno z povrchu zemského odvetným úderem“. Takto tvrdě reagoval ruský senátor Franc Klincevič na prohlášení britského ministra obrany na právo prvního jaderného úderu. Je samozřejmé, že britské jaderné zbraně představují velkou hrozbu tak, jako ostatní jaderné zbraně.


Je zarážející, že Spojené království mluví o preventivním jaderném útoků v souvislosti se situací na Korejském poloostrově. Mnozí evropští politici na místo toho aby usilovali o mír, tak mluví o válce a o právu na první jaderný úder.


Proti komu chce Spojené království použít jaderné zbraně? Otázka, kterou by si měl každý položit.
Mír nebo válka a miliony mrtvých? Je zřejmé, že pro někoho jsou oběti ve válce jen pouhými čísly. Dnešní napjatá situace v Evropě a celkově ve světě nahrává do karet právě těm, kteří jsou militaristicky naladěni.


Rozdíl mezi Ruskem a Velkou Británií je jeden podstatný. A ten, že Rusko není ochotno preventivně zaútočit jadernými zbraněmi.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama