Karla Maříková

  • SPD
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.04.2017 9:11:22

Podepíše si Francie rozsudek smrti?

Podepíše si Francie rozsudek smrti?

Za týden se utkají o prezidentské místo v Elysejském paláci Marine Le Pen a Emmanuel Macron.

Marine Le Pen členka Front National, jejíž zakladatel je opomíjený Jean Marie Le Pen její otec, který v roce 1972 založil Národní frontu a dostal ji ve Francii do vysoké politiky a také do Evropského parlamentu.

Po vlastní zkušenosti s prezidentskou kampaní by Jean Marie Le Pen dělal kampaň více údernou a zaměřil se na ty, kteří mohou za rozklad země. Může se to zdát jako kritika, ale třeba jen očekává od své dcery maximum a rád by ji viděl v prezidentském křesle a dočkal se toho, že Francie bude mít konečně prezidenta, kterého si zaslouží, když se to nepovedlo jemu.

Bude se 7. května opakovat historie jako v případě jejího otce, který se také dostal do druhého kola prezidentských voleb, ve kterém proti němu spojili síly všichni protikandidáti nebo zvítězí zdravý rozum a vlastenectví?

Tyto volby vyvolávají různé vášně v celé Evropě a také u nás. Není asi žádným překvapením, že vítězství Emmanuela Macrona by si přál premiér a vítač nelegálních imigrantů Bohuslav Sobotka, který na svém twitrovém účtu uvedl, že Macron je nadějí pro všechny, kdo mají plné zuby nacionalismu, extremismu a populismu.

Naopak Marine Le Pen má podporu všech vlastenců, u nás hnutí SPD, kterého je předseda Tomio Okamura a chtěl by stejně jako ona vyvést Českou republiku z diktátu EU a vrátit zemi suverenitu a hrdost národa.

Marine Le Penová získala v prvním kole 21,4% a její protikandidát Emmanuel Macron 24,0% hlasů.

Marine Le Penová chce ve Francii omezit imigraci a upravit získávání francouzského občanství. Byla li by zvolena prezidentkou zrušila by manželství pro osoby stejného pohlaví a znovu by zavedla národní měnu frank.

Emmanuel Macron je naopak podporovatel politiky Angely Merkelové a stejně jako ona by podpořil přijímání imigrantů a uprchlíků, dokonce by jich prý Francie mohla přijmout mnohem více, než doposud a měla by podporovat jejich příchod do Evropy, jelikož to má pozitivní dopad na ekonomiku.

Zvítězí ve Francii zdravý rozum a stane se prezidentku vlastenka Marine Le Pen, nebo si Francouzi podepíší rozsudek smrti a zvolí si bývalého investičního bankéře Emmanuela Macrona a promění se v muslimskou zemi, jejíž prezident bude vyzývat ženy k zahalování jak tomu činí rakouský president.

Svůj osud Francouzi zpečetí 7. května, kdy se koná druhé kolo prezidentských voleb.



Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama