Tomáš Macura

  • Ostrava
  • primátor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,71. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.04.2017 16:29:00

V klimkovickém tunelu je týdně spácháno dvacet tisíc přestupků

V klimkovickém tunelu je týdně spácháno dvacet tisíc přestupků

Dvě prázdné prodejny v Sokolské ulici využije město. Primátor Tomáš Macura informoval, že v bývalé prodejně klenotů vznikne informační středisko ke kotlíkovým dotacím a později jej využijí pracovníci z projektu Refill.

 V bývalé textilní prodejně najdou zázemí zkušební komisaři autoškoly.

Ostrava opět zřídí informační centrum ke kotlíkovým dotacím. Po skončení přijímání žádosti prostory využijí pracovníci projektu Refill, který se snaží oživit centrum města a využívá dočasně prázdné prostory.

Do bývalé textilní prodejny se přesunou zkušební komisaři autoškoly, kteří tak uvolní místo v budově sloužící dopravně-správní agendě v bývalé Union bance. Magistrát musí totiž přijmout osm nových úředníků, kteří budou vyřizovat přestupky související s úsekovým měřením. „Ostravský magistrát je povinen řešit přestupky týkající se překročení rychlosti v klimkovickém tunelu, kde je využíváno úsekové měření. Jedná se o 20 tisíc přestupků týdně,“ uvedl primátor Tomáš Macura.

Předpokládá, že řidiči přestanou postupem času páchat tolik přestupků, protože budou o měření v tunelu informováni, přesto nárůst práce pro úředníky bude obrovský. „Pro srovnání uvedu čísla z úsekového měření ve městě. Z Třebovic řešíme 3100 přestupků ročně, z křižovatky ulic Sokolské a Českobratrské pět tisíc ročně, zatímco v klimkovickém tunelu porušuje stanovenou rychlost 80 km/h dvacet tisíc řidičů za jediný týden,“ konstatoval primátor Tomáš Macura.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama