Ing. Miloslava Vostrá

  • KSČM
  • Braškov
  • zastupitelka obce
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,92. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

02.05.2017 9:37:32

Vše pro občany

Vše pro občany

I tak by se daly vysvětlit poslední proklamace KDU-ČSL a ODS. Minimální mzda je u nás opravdu podle evropského trendu minimální.

Těmto dvěma stranám to však naprosto vyhovuje. Postupné a pravidelné zvyšování minimální mzdy na odpovídající úroveň je velice potřebný krok, který požaduje nejen KSČM, ale i odbory. Toto opatření nachází plnou podporu také u občanů. Naše návrhy prosazujeme dlouhodobě. Když srovnáme minimální mzdu ve státech Evropské unie a u nás, tak máme skutečně co dohánět. Je totiž jednou z nejnižších. Předseda KDU-ČSL Bělobrádek je člověk, který se patrně „rád omlouvá“. Jeho vyjádření jsou ve většině případů velmi rozporuplná. Co se týče firem v naší republice, vyčleňují na platy mnohem menší finanční prostředky nežli například v Německu. Určitě to nesouvisí s produktivitou práce, jak se někteří pánové pokoušejí namítnout. Platy zaostávají mnohem víc nežli měřená produktivita.

A tak peníze putují do kapes majitelů firem, ať už našich či zahraničních. Nadnárodní firmy tyto zisky navíc vyvádějí do zahraničí, což rozhodně neprospívá ani naší ekonomice. Zvednout hranici minimální mzdy a dát jí pravidelný koeficient pro zvyšování pomůže zaměstnancům, jejich příjmům i naší ekonomice, ve které se tyto peníze otočí. Předsedové Petr Fiala a Pavel Bělobrádek se svorně postavili do šiku proti této potřebné změně. Takže zvažujme, co nás s těmito pány čeká po parlamentních volbách. Patrně nic dobrého.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama