PhDr. Jiří Štěpán, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Královéhradecký kraj
  • krajský zastupitel
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.05.2017 18:36:00

Máme vytipováno šest stovek dětí pro Obědy do škol

Máme vytipováno šest stovek dětí pro Obědy do škol

Do projektu Obědy do škol, který pomáhá dětem tak, že jim jsou propláceny obědy ve školní jídelně, se v Královéhradeckém kraji přihlásilo 34 mateřských a základních škol. Krajskému úřadu se mohly hlásit do 2. května 2017.

„V současné době máme vytipováno zhruba šest stovek dětí z celkem 34 škol. V Královéhradeckém kraji je ale nicméně až 3 500 dětí v hmotné nouzi, jejichž rodiče by mohli o zařazení do projektu zažádat. Vyzýváme proto další školy, aby se dodatečně přihlásily. Vzhledem k podmínkám dotačního programu nebude možné zapojit se do projektu během roku a případní zájemci z řad škol a školek tak budou muset čekat na další výzvu na příští školní rok,“ informoval hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán.

Projekt Obědy do škol nabízí pomoc formou bezplatného stravování ve školních jídelnách a mateřských školách dětem ve věku 3 až 15 let, jejichž zákonní zástupci pobírají alespoň tři měsíce dávky v hmotné nouzi. V konečné fázi ovšem nebude vůbec poznat, kterým dětem jsou takto obědy dotovány.

Obědy jsou financovány z Fondu evropské pomoci nejchudším osobám (FEAD) prostřednictvím Operačního programu potravinové a materiální pomoci. V programovém období 2014 – 2020 může Česko pro tento účel vyčerpat až 400 milionů korun.

Podáním žádosti a následnou administrací projektu pro Královéhradecký kraj je pověřen odbor regionálního rozvoje, grantů a dotací. Kontaktní osobou je Mgr. Lucie Feuchter, tel. 601 375 644, mail: lfeuchter@kr-kralovehradecky.cz


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama