Jana Levová

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

05.05.2017 8:00:00

Řádí snad na Úřadu vlády nějaká duševní nemoc?

Řádí snad na Úřadu vlády nějaká duševní nemoc?

Vládní politici z nás dělají hlupáky. Nastal čas jim ukázat, že hlupáci nejsme!

Tento týden byl peprný, plný nečekaných událostí a zvratů. Pan premiér oznámil demisi vlády. Pan Babiš prý nechápe proč. Pan premiér tvrdí, že to je kvůli jeho kauzám s korunovými dluhopisy. Že je to z důvodu manipulace novin, které p. Babiš vlastnil. Jakoby nestačilo, že v nezávislost médií už u nás nevěří téměř nikdo. Pan Babiš se brání, že korunové dluhopisy zavedl pan Kalousek a premiér, a jaksi při tom zapomněl, že to on je ministrem financí již téměř čtyři roky, že měl mraky času sám s korunovými dluhopisy, kromě jejich nákupu, něco dělat. Že on sám mohl tento problém v průběhu čtyř let vytáhnout na světlo Boží a řešit. Ve studiu ČT křičí pan Babiš na reportérku, ani se nenamáhá ji nechat vyslovit otázku, natož na ni odpovědět. Premiér s panem Babišem nechce být ve společné vládě, ministr financí zase s premiérem.

A do hry vstupuje nečekaně prezident Zeman. Zesměšní premiéra, a pak si s ním jde sednout k jednacímu stolu. Výsledkem je, že demise vlády nebude vůbec.

To všechno se událo za poslední týden a degradovalo úroveň politiky na nejvyšší úrovni. Vládní politici se chovají ostudně. Českou republiku toto jejich chování nesmírně poškozuje nejen v zahraničí, ale hlavně doma u svých voličů. Právě voliči by si měli uvědomit, že tyto politiky jsme si zvolili a oni by měli pracovat ve prospěch nás všech a ve prospěch ČR. Psát a nabádat vládní politiky, aby se chovali zodpovědně, je ztráta času. Oni už přišli o poslední zbytky soudnosti. To my voliči a občané ČR musíme být ti zodpovědní. To my musíme ukázat, že takové chování je neakceptovatelné, nedůstojné, silně za hranou. Že si na něj nechceme a nebudeme zvykat. Že nás pár politiků nemůže zostuzovat v zahraničí, že tím nemůžou udělat z občanů ČR stejné „budižkničemy“ a hlupáky jako jsou sami tím, že si je znova zvolíme v nadcházejících volbách. Že za 6 měsíců nezapomeneme kroky celé této vlády, která přijala zákony podporující hlavně byrokracii a ne občany, že systematicky ničí střední vrstvu obyvatel. Že za této vlády nám občanům nezůstává v kapse na konci měsíce více peněz, jak se nám snaží namluvit, když vykřikují, jak jsou úspěšní. Že odsouhlasili zákony, které pomalu a nenápadně oklešťují naše svobody. Že se jim přestalo líbit a budou pokutovat i to, že bychom si mohli dělat vlastní zahradní večírky po desáté večer.  

Stávající zoufalá, trapná a nedůstojná situace jasně ukazuje, že je čas vyměnit všechny aktéry a stranám, ve kterých působí, nedáme svůj hlas. Jen tak světu, ale hlavně sami sobě, dokážeme, že nejsme stejní. Že s takovým chováním nesouhlasíme. Že v parlamentních volbách dáme karty do rukou těm, kteří s nimi nehrají falešnou hru. Musím apelovat na všechny voliče, aby volili strany, které nejsou vyčpělé, které nemají kostlivce ve skříni, které mají jasnou a srozumitelnou vizi. U kterých je jasné, jak jsou financované a které nevedou předsedové s minulostí vláčenou v závažných policejních spisech. Že jejich předsedové nevlastní firmy, na které ani nevydělali.

My všichni voliči máme půl roku na to, abychom se vzchopili a v parlamentních volbách ukázali vládním stranám zavřené dveře do další vlády. Každý by si měl uvědomit, že když zůstane doma a nebude volit, tak dává tichý souhlas frašce, které jsme nyní svědky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama