Karla Maříková

  • SPD
  • Karlovarský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,57. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.05.2017 22:32:21

Francie rozhodla o svém osudu

Francie rozhodla o svém osudu

Občané Francie rozhodli v prezidentských volbách o své budoucnosti a za prezidenta Francie si zvolili solistu Emmanuela Macrona.

Emmanuel Macron vyhrál ve Francii prezidentské volby a usedne do křesla v Elysejském paláci a stane se tak nejmladším prezidentem v poválečných dějinách Francie. Novému prezidentovi dalo hlas 65,5 % voličů jeho protikandidátce Marine Le Pen 34,5 % voličů. Celková volební účast se odhaduje na 74% což je nejméně od roku 1969.

Mladý politik, který je podporovatel přistěhovalecké politiky Angely Merkelové bude vést druhou největší zemi Evropy. Co přinese jeho vláda není zas až tak jasné, mimo toho, že od srpna 2014 zastával funkci ministra hospodářství, na kterou po dvou letech, v srpnu 2016, rezignoval, aby se mohl věnovat své kampani se politicky nijak výrazně neprojevil. V předvolební kampani však prohlásil jak by rád přijímal mnohem více imigrantů, jelikož to má pozitivní dopad na ekonomiku, Francie přitom ekonomicky skomírá a vzhledem k množství imigrantů, kteří ve Francii jsou není vidět, že by to zemi zrovna ekonomicky prospělo.

Macrona uvítají v prezidentském křesle v Elysejském paláci představitelé francouzských muslimů, podle kterých bude respektovat republikánské hodnoty země a převážně ty muslimské. Nový prezident je proevropský a vzhledem k jeho pracovním zkušenostem z pobočky francouzsko – britské investiční banky Rothschild, se dá předpokládat, že bude také proamerický.

Asi nikoho nepřekvapí, že Emmanuelu Macronovi pogratuloval na svém twittrovém účtu také premiér a vítač imigrantů Bohuslav Sobotka: „Gratuluji E.Macronovi k jasnému vítězství! Jsem rád,že se voliči rozhodli pro Francii, která bude nadále hrdou a silnou součástí Evrop.unie.“

Francouzský prezident má řadu pravomocí a tak ovlivní budoucnost nejen země galského kohouta. Jakým směrem se Francie vydá pod taktovkou Emmanuela Macrona ukáže až čas, k zastavení imigrace to, ale určitě nepovede. Můžeme jen doufat, že se Francie nepromění v muslimskou zemi, jejíž prezident bude vyzývat ženy k zahalování jak tomu činí rakouský president.

Věřím, že občané České republiky se poučí z chyb Rakouska a Francie a zvítězí v říjnových volbách do Poslanecké sněmovny České republiky zdravý rozum a řekneme společně imigraci a Evropské unii NE a             stane se z nás silný, suveréní stát, který nebude muset poslouchat nařízení Evropské unie.







Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama