Ing. Radovan Vích

Člen předsednictva hnutí SPD, předseda RK SPD LBK
  • SPD
  • Liberecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,78. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.05.2017 12:35:32

Vích (SPD) Vítězství Macrona se dalo čekat, ale je to vůbec vítězství?

Vích (SPD) Vítězství Macrona se dalo čekat, ale je to vůbec vítězství?

Elitáři z EU se radují, že vítězem prezidentských voleb ve Francii se stal politicky nečitelný Emmanuel Macron. Jeho vítězství je však sporadické.

Ve skutečnosti však kandidátce vlastenecké Národní fronty Marine Le Pen dalo ve druhém kole svůj hlas 11 milionů Francouzů, což je o 3,5 milionů hlasů více než v kole prvním. V druhém kole také přišlo volit o 25 procent voličů méně. Pokud se ke gratulacím připojují prezidenti světových velmocí, tak to není kvůli Macronovi, ale zejména proto, že Francie je stále ještě lokální geopolitická velmoc s velmi silnou a výkonnou ekonomikou.
Za tři měsíce čekají Francii další volby, tentokrát parlamentní. Zde bude muset Macron svou volbu potvrdit, protože v opačném případě se mu nepodaří své sliby prosadit parlamentem. Naopak Národní fronta zcela jistě posílí, zatímco ostatní proevropské strany, jako socialisté prezidenta Hollanda, zcela propadly. Národní fronta se tak stane největší parlamentní opoziční stranou. 
V záplavě informací z domácí politické scény a vzhledem k volbám ve Francii mainstremová média informovala pouze okrajově o skutečnosti, že pouze za tento víkend připlulo do Evropy dalších 6 tisíc ilegálních imigrantů. Tím samozřejmě opět v důsledku zejména frustrace přívrženců nenávistného náboženství se z nich opět budou rekrutovat radikální islamisté a džihádistě, kteří budou pokračovat v různých formách teroristických útoků na nevinné občany, kteří budou umírat dále zcela zbytečně, ale podle Macrona a elitářù z EU včetně Sobotky, odhodlaní a nezastrašení. Marine Le Pen tak bude směřovat k prezidentskému vítězství až roce 2022. Bohužel....
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama