Jana Levová

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.05.2017 15:00:00

Proč nevolit tradiční strany

Proč nevolit tradiční strany

Voliči jsou naštvaní, nemají vidinu lepší budoucnosti, jsou demokracií zklamaní, neví koho volit. Tak jsem se rozhodla napsat, jak by šlo tuto beznaděj změnit.

 

Sociální sítě jsou plné rozmrzelých, naštvaných, zhnusených lidí, kteří už nevidí šanci cokoliv změnit, proto nechtějí už ani volit, nebo tvrdí, že neví koho. Že prý jsou všichni politici stejní, a ti, co by tam přišli noví, budou za chvíli taky stejní.

                A s tím nesouhlasím, což se pokusím vysvětlit na jednoduchém příkladu. Představte si, že máte firmu s 10 zaměstnanci. Zjistíte, že jeden z nich krade. Budete uvažovat o tom, že si ho tam necháte, protože pokud zaměstnáte nového, tak ten bude krást také? Budete takovému zaměstnanci dále vyplácet měsíční mzdu? Necháte ho dál vaši firmu poškozovat? Ne. Vyhodíte ho. Pak na základě svých zkušeností nastavíte práci a systém tak, aby už krást nešlo. Pak zaměstnáte nového člověka. A to nejdůležitější bude následovat. Na základě zkušeností s bývalým zaměstnancem budete chytřejší. Budete vědět, na co si dát pozor, jak a co na jeho práci sledovat. A pokud začne zase krást, přijdete na to dřív, než udělá velké škody.

                Lidi, uvědomte si, že společnost se vyvíjí. Po pádu komunismu jsme rovnýma nohama skočili do demokracie a tržního hospodářství, se kterými jsme neměli žádné zkušenosti. Stejně tak na tom byly státy na západ od nás po válce. I ty musely projít vývojem a projít skandály, daňovými úniky, než svůj systém nastavily tak, že jsou podvody a korupce značně ztížené. A to je přesně těch 30 let zkušeností s demokracií a tržním hospodářstvím, které nám po pádu komunismu chyběly. Teď jsme se ponaučili. Jsme chytřejší, zkušenější. Teď je možné udělat restart. Nastavit nové podmínky fungování státu. Nové kontrolní mechanismy pro politiky. A přesně z těchto důvodů má smysl volit strany, které tento restart nabízí. Já osobně jsem si vybrala SPD Tomio Okamury. Vybrala jsem si toto hnutí proto, že jsem si pozorně přečetla program. Protože program SPD nabízí přesně to, co u nás chybí, hmotnou a trestní odpovědnost politiků, přímou volbu hejtmanů a starostů, ne nadarmo se ví, že největší podvody a korupce se dějí i na radnicích a krajích, zastavení migrace, podpora tradiční rodiny atd. Otevřete si webové stránky hnutí a přečtěte si ten program. Sami uvidíte, že tohle náš stát potřebuje jako, jak se říká „prase drbání“.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama