Ing. Zbyněk Stanjura

  • ODS
  • ministr financí
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

17.05.2017 15:29:00

Ministr obrany opět nedokázal vyčerpat rozpočet za rok 2016

Ministr obrany opět nedokázal vyčerpat rozpočet za rok 2016

Projev na 57. schůzi Poslanecké sněmovny dne 17. 5. 2017 k návrhu zákona o vojácích z povolání

 Tak abych nebyl tak přísný. Pan ministr obrany Martin Stropnický je nejlepší ministr obrany za hnutí ANO. Je taky jediný. A proto je samozřejmě logicky nejlepší.

Ale pojďme k číslům. Pan ministr obrany opět nedokázal vyčerpat rozpočet za rok 2016. Zase 4 miliardy. 4 miliardy v roce 2016, 4 miliardy v roce 2015. Takže je vlastně úplně jedno, co v tom rozpočtu schválíme s tou širokou politickou podporou, protože situace se zhoršila, bezpečnostní situace se zhoršila ve světě a v Evropě a díky tomu i bezpečnostní situace České republiky. Odmítá pravidelně vstřícné návrhy opozice. Co je na tom špatně zvyšovat o 0,2 % HDP výdaje na obranu? Tady pan tiskový mluvčí ministra obrany pan poslanec Hájek nám popsal, jako by u těch jednání byl. Plnil dneska takovou roli Ovčáčka - pan ministr moudře prohovořil v Americe, bylo to hezky kvitováno, rozhovor proběhl v přátelské soudružské atmosféře, oba soudruzi si vyměnili zdravice, přijeli jsme domů... A nic. 1 % HDP. Co jste dělal, pane ministře, že jste nebyl schopen vyčerpat rozpočet ani v roce 2015 ani v roce 2016? Kde jsou vaše sliby o navýšení na 1,4 % HDP? Pryč. Jako všechno. A všimněte si, jak o pracovitosti a úspěších pana ministra obrany mluví šéf vašeho hnutí. Tam byste z toho docenění mohli vyjít.

Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama