PhDr. Šárka Zdeňková

  • HPP 11
  • Praha 11
  • zastupitelka měst. části
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,55. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

19.05.2017 9:18:32

Koalice Prahy 11 si včera na zastupitelstvu ušila z ostudy kabát

Koalice Prahy 11 si včera na zastupitelstvu ušila z ostudy kabát

Zastupitelstvo Prahy 11 včera opět neschválilo program jednání. Koalice ANO / ČSSD / TOP 09 / KSČM / ODS / JM-ND se starostou Jiravou (ANO) v čele neměla zajištěný dostatečný počet hlasů (21 z potřebných 23) pro schválení svého vlastního programu.

Jednání tak bylo po půl hodině ukončeno. Opoziční Hnutí pro Prahu 11 (HPP 11) navrhlo do programu jednání zastupitelstva deset důležitých bodů, koalice návrhy opozičních bodů nepodpořila. 

Mezi navrhovanými body HPP 11 byl i záměr Rady zrušit pobočku veřejné mateřské školy Pošepného nám., údajně pro nedostatek prostor pro potřeby ZŠ Pošepného. V budově ZŠ přitom sídlí komerční školy, vč. školy manželky starosty Jiravy (ANO). Kvůli rušení pobočky mateřské školy jsou přitom údajně odmítány děti našeho sídliště pro přijetí do ostatních poboček MŠ (z důvodu nedostatku míst).

Kontroverzní situace je výsledkem mocenských čistek, které vyvolali současní představitelé radnice ze stran ANO 2011 a TOP 09. Na vyšachování vítězného Hnutí pro Prahu 11 (HPP 11) z radničních postů a podílu na řízení městské části se zmiňovaní spojili s ostatními stranami, tj. ČSSD, ODS, KSČM, JM-ND. 

Jak ukázalo i dnešní hlasování o programu, uvedená neoficiální koalice trpí vnitřními rozpory, nemá dostatečnou disciplínu v zastupitelstvu odpovědně pracovat, prohlášení rady ze začátku volebního období proměnila v cár papíru a nové jednotící prvky nenašla. 

Závažných otázek k řešení je na Praze 11 více než dost, je potřeba respektovat volební výsledky a projevenou vůli občanů.

• Hlasování o programu zde > http://www.hpp11.cz/…/2017.05.18.ZMC.29.Hlasovani.o.program…

Hnutí pro Prahu 11

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama