Ing. Petr Kunc

  • TOP 09
  • Židenice
  • místostarosta
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

22.05.2017 21:33:45

Prezident by se měl věnovat raději řešení vládní krize, ne jezdit po krajích

Prezident by se měl věnovat raději řešení vládní krize, ne jezdit po krajích

Krajští zastupitelé za TOP 09 bojkotují návštěvu prezidenta Zemana na jižní Moravě.

Ani jeden z krajských zastupitelů za TOP 09 a Žít Brno se nezúčastní přivítání prezidenta Zemana, který příští týden navštíví jižní Moravu. Slavnostní uvítání v budově krajského úřadu plánuje Kancelář hejtmana.

Zastupitelé, včetně náměstka hejtmana Jana Vituly, se na společném postupu dohodli už minulý týden. „Jsme toho názoru, že by se pan prezident měl věnovat raději řešení vážné vládní krize, než dělat vlastní kampaň pro nadcházející prezidentské volby. Ještě k tomu za peníze Jihomoravského kraje,“ vysvětluje Petr Kunc, předseda klubu zastupitelů TOP 09 – Žít Brno. Upozorňuje tak i na finanční nákladnost těchto prezidentských návštěv, za které už kraje zaplatily více než 15 milionů korun.

Další důvody neúčasti popisuje zastupitel Michal Doležel (nestraník za TOP 09 – Žít Brno): „Nezúčastním se setkání s prezidentem republiky, protože se jednoduše neztotožňuji s jeho arogantním chováním vůči ostatním lidem, s nerespektováním Ústavy ČR a s absolutně nestátnickým způsobem jeho výkonu úřadu, které vyvrcholilo nedůstojným přijetím premiéra Bohuslava Sobotky na Pražském hradě.“

Prezident Zeman bude pobývat na jižní Moravě od 28. do 31. května.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama