Bc. Emil Pernica, DiS.

  • KSČM
  • Blansko
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.05.2017 14:12:19

Vládní strany řeší jen své problémy

Vládní strany řeší jen své problémy

Je potřeba řešit problémy obyčejných a slušných lidí a ne se stále utápět v uměle vyvolávaných politických krizí.

Já a jen já. Toto heslo by si mohli dát členové české vlády. Ať už se jedná o Bohuslava Sobotku, Andreje Babiše či Pavla Bělobrádka. Pozadu však nechtějí být ani bývalí krajští představitelé ČSSD. Jiří Zimola je patrně ve stavu, kdy si myslí, že je nepostradatelný, a tak hovoří o vystoupení ze strany či dokonce o založení nového subjektu. Ani náznakem nepřemýšlí o tom, že chata na Lipně, kterou mu stavěl šéf krajských jihočeských nemocnic, budí důvodnou obavu nejen u vedení strany, ale i mnohých občanů. Navíc nepomyslel na jedno staré pořekadlo: každý je nahraditelný.

Jednání vysokých politiků je o tom, že se zabývají sami sebou, svými prebendami a za žádnou cenu nechtějí připustit ztrátu svých pozic. O tom, jak žijí občané naší republiky, toho už mnoho nevědí. Možná by bylo dobré, aby se začali objevovat v obcích a městech a ptát se na skutečné problémy, které je třeba řešit. Například pokud seniorovi zemře jeho partner, znamená to prakticky katastrofu. Domácnosti seniorů hospodaří ve většině případů se dvěma příjmy - důchody. Pokud jeden z nich zemře, jeho partner se dostává do těžké finanční situace. Nemá na zaplacení bytu, energií, často i léků. Rozhodně se nedá počítat s tím, že děti, které již mají vlastní rodiny, mají peněz na zbyt. Jsou senioři, kteří mají důchod třeba jen sedm či osm tisíc korun. Hranice příjmové chudoby byla u nás stanovena na 10 693 korun.

Místo často uměle vytvářených problémů na politické scéně bychom se měli zamyslet nad tím, jak pomoci těm, kteří naši pomoc skutečně potřebují, a bezesporu si ji i zaslouží. Ať už se jedná o seniory, matky samoživitelky či hendikepované. V případě, že nedojde ke zlepšení situace, nelze se ani divit, že lidé mávnou rukou nad nadcházejícími volbami, především proto, že v nápravu nevěří. KSČM je snad jedinou stranou, jež se po celou dobu snaží zabývat problémy a hledat možnosti, abychom mohli prožít svůj život důstojně, bez obav z dalších dnů.

Emil Pernica, kandidát KSČM do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR za Jihomoravský kraj a předseda OV KSČM Blansko

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama