Ing. et Ing. Jan Skopeček, Ph.D.

  • ODS
  • Středočeský kraj
  • místopředseda PS PČR
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,17. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

24.05.2017 22:40:00

Ministr Pilný by měl dát jasně najevo, že daňoví poplatníci nejsou nepřítelem

Ministr Pilný by měl dát jasně najevo, že daňoví poplatníci nejsou nepřítelem

Nejprve bych rád pogratuloval novému ministrovi financí panu Ivanu Pilnému ke jmenování do čela vůbec jednoho z nejdůležitějších resortů ve vládě ČR a vyjádřil naději, že zbytek volebního období využije aktivně ve prospěch daňových poplatníků.

„Nejprve bych rád pogratuloval novému ministrovi financí panu Ivanu Pilnému ke jmenování do čela vůbec jednoho z nejdůležitějších resortů ve vládě ČR a vyjádřil naději, že zbytek volebního období využije aktivně ve prospěch daňových poplatníků. Vyzývám proto nového ministra financí, aby se oproti svým původním prohlášením začal od prvního dne zabývat návrhem státního rozpočtu na příští rok, který představil odcházející ministr financí Andrej Babiš a který je s 50miliardovým schodkem v době ekonomické konjuktury naprosto neakceptovatelný. Návrh rozpočtu musí být přepracován, není důvod takto masivně v době ekonomicky dobrého počasí občany ČR zadlužovat. Rád bych také apeloval na zdravý rozum a vyzval pana ministra, ať nepřipustí takový nesmysl a šaškárnu, jako je plánovaná loterie v rámci EET. Při zachování nezávislosti finanční správy by měl nový ministr financí dát také zřetelně najevo, že daňoví poplatníci nejsou nepřítelem tohoto státu a byť i jeden neoprávněně zlikvidovaný podnikatel kvůli tzv. zajišťovacím příkazům je fatálním selháním státu jako takového. Pokud se ministrovi financí povedou alespoň tyto tři úkoly, nebyla změna v čele ministerstva financí jen formalitou na závěr volebního období,“ komentuje jmenování nového ministra financí ekonomický expert ODS Jan Skopeček.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama