Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.05.2017 22:25:00

Svým činem dokázali v těžkých časech vyvolat v našem národě hrdost a naději

Svým činem dokázali v těžkých časech vyvolat v našem národě hrdost a naději

Komentář Jany Černochové z facebookového profilu.

Dnes bylo možné u tramvajové zastávky U kříže zhlédnout rekonstrukci vojenského útoku na zastupujícího říšského protektora Protektorátu Čechy a Morava Reinharda Heydricha. Heydrichova smrt, kdy byl násilně usmrcen jeden z vysokých nacistických funkcionářů, byla ojedinělým a unikátním případem úspěšně provedeného útoku odbojářů během celé druhé světové války. Jan Kubiš a Josef Gabčík svým činem dokázali v těžkých časech vyvolat v našem národě hrdost a naději, že je možné tyranii nacistů zvrátit a významně přispěli k odvolání podpisu Velké Británie a Francie pod Mnichovskou dohodou.

Děkuji Jiřímu Padevětovi za jeho výborný komentář, který doprovázel celou rekonstrukci útoku našich československých výsadkářů a jsem velmi ráda za neobyčejně velký zájem veřejnosti a to, že jsme si mohli společně připomenout tento významný hrdinný okamžik naší historie. Všem patří velké díky!

Ještě mi dovolte vás všechny pozvat i na další vzpomínkovou akci k 75. výročí operace Anthropoid a boji statečných parašutistů v kostele sv. Cyrila a Metoděje v Resslově ulici., která proběhne 17. června pod záštitou Městské části Praha 2, Československé obce legionářské a Roty Nazdar na Karlově náměstí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama