Mgr. Bohuslav Sobotka

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

28.05.2017 20:33:22

Potřebujeme jednotnou EU, která zajistí prosperitu a bezpečnost

Potřebujeme jednotnou EU, která zajistí prosperitu a bezpečnost

Předseda vlády Bohuslav Sobotka vystoupil v neděli 28. května 2017 na mezinárodním bezpečnostním fóru Globsec v Bratislavě.

Spolu se slovenským premiérem Robertem Ficem a předsedou Evropské rady Donaldem Tuskem diskutoval na téma European (Dis)Union?. Před panelem se také setkal s předsedou Evropské rady Tuskem, se kterým mluvil mimo jiné o budoucnosti Evropské unie.

Premiér Bohuslav Sobotka na konferenci zdůraznil, že Evropská unie čelí v posledních letech řadě složitých situací a je důležité nyní udržet evropskou jednotu a důvěru mezi členy Unie. Velmi důležitá je podle něj také důvěra lidí v instituce a jejich fungování, důvěra v Evropu a v evropskou integraci.

Unie by měla být podle předsedy české vlády Bohuslava Sobotky aktivní tam, kde nemohou konat jednotlivé členské státy. Jde především o prosperitu a garanci životního standardu občanům a zajištění bezpečnosti.

S předsedou Evropské rady Donaldem Tuskem jednal premiér Bohuslav Sobotka o budoucím směřování Evropské unie či o odchodu Velké Británie z Evropské unie. 

Letošní ročník třídenního mezinárodního fóra Globsec je zaměřen na otázky transatlantické spolupráce, kritické situace na Středním východě a na boj proti terorismu. Zúčastnil se ho také slovenský prezident Andrej Kiska, polský prezident Andrzej Duda, předseda Evropské rady Donald Tusk, slovenský premiér Robert Fico či předseda vojenského výboru NATO generál Petr Pavel. 

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama