Ing. Věstislav Křenek

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,02. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

07.06.2017 13:42:27

Dezinformační výstupy o bezpečnostní konferenci "StratCom Summit 2017"

Dezinformační výstupy o bezpečnostní konferenci "StratCom Summit 2017"

Tak se vás ptám pane ministře Chovanče: „Víte pane ministře, co se vám to děje na ministerstvu vnitra, které řídíte?“

Ve volné návaznosti na Audit národní bezpečnosti ČR proběhla v květnu konference „StratCom Summit 2017“, a to ve dnech 15. – 19. 5. 2017 přímo v prostorách Ministerstva vnitra ČR. Záštitu nad konferencí převzali ministr vnitra p. Chovanec a předseda vlády ČR p. Sobotka.

Podle tiskové zprávy spolku Evropské hodnoty: „Stratcom Summit je jedinečnou konferencí zaměřující se na boj proti nepřátelským dezinformačním operacím.“

Tak se podívejme, jaké dezinformace vznikly od samotných aktérů.

Podle Zpravodajství Ministerstva vnitra  „Příspěvky v rámci konference se věnovaly především problematikám působení cizí moci, ovlivňování voleb, boji proti islámskému extremismu, boji proti terorismu, kybernetickým útokům, zkvalitnění strategické komunikace, budování odolnosti státních struktur a možnostem jejich spolupráce se soukromým a neziskovým sektorem.“


To tisková zpráva spolku Evropských hodnot projednávanou tématiku ještě rozšířila na „ruskou dezinformační kampaň a na olivové operace, na vedení hybridní války, na aktivity ruských zpravodajských služeb, na bezpečnostní situaci v Pobaltí a na ruskou hrozbu v regionu“.

Jak je vidět, tak obsah konference v podstatě kopíroval obsah Auditu národní bezpečnosti. Nutno podotknout, že přístup na konferenci „byl jen pro pozvané“, a aby tam vůbec někoho měli, tak spolek Evropské hodnoty se v tiskové zprávě chlubí, že přiváží lidi (330 lidí z 27 zemí).  To byl opravdu dobře placený výlet do Prahy.


Porovnáním oficiálně zveřejněných mediálních výstupů z  Ministerstva vnitra ČR a zveřejněných mediálních výstupů ze spolku Evropské hodnoty na svých WEB stránkách je možné zjistit, že nesou znaky dezinformačních zpráv.




Spolek Evropských hodnot ve své tiskové zprávě prohlašuje:


Think-tank Evropské hodnoty tento týden od pondělí do pátku organizuje mezinárodní konferenci STRATCOM SUMMIT 2017“ a dále prohlašuje:


„Prosím vezměte na vědomí, že zmínka o tom, že STRATCOM SUMMIT 2017 je organizován think-tankem Evropské hodnoty, je nutnou součástí každého výstupu, který konferenci zmiňuje, včetně rozhovorů s hosty, které jsme na konferenci přivezli.“




Ministerstvo vnitra ČR ve svém zpravodajství na svém WEBu uvádí:


„Na straně Ministerstva vnitra připravovalo konferenci "Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám.“



Tak se vás ptám pane ministře Chovanče:

    Víte co se vám to děje na ministerstvu vnitra, které řídíte ?  


      Kdo opravdu připravoval či organizoval konferenci „StratCom Summit 2017“ ?



        Můžete nám  občanům sdělit, podle jakého právního předpisu se spolek Evropské hodnoty stal součástí Ministerstva vnitra ČR, a pokud není součástí, tak co vůbec pohledával  a organizoval na vašem ministerstvu, či dokonce moderoval konferenci ?

        Ing. Věstislav Křenek, krajský zastupitel Plzeňského kraje

        (bývalý velitel průzkumných a zpravodajských útvarů)






         

        Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
        Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
        reklama