ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,48. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

08.06.2017 10:12:00

Požádám ministerstvo o zneplatnění úseku D1 od exitu 12 do Prahy

Požádám ministerstvo o zneplatnění úseku D1 od exitu 12 do Prahy

Příští týden předloží náměstek primátorky pro oblast dopravy, sportu a volného času Petr Dolínek do Rady hlavního města návrh, aby Praha požádala Ministerstvo dopravy o trvalé zneplatnění úseku dálnice D1 od exitu 12 do Prahy.

„Rekonstrukci ulice Přátelství sleduji od samého začátku, a to nejen prováděné práce, ale zejména dopravu a zatížení celé oblasti jihovýchodní části Prahy,“ uvedl náměstek primátorky pro oblast dopravy Petr Dolínek a dodává: „Požádali nás starostové všech zainteresovaných městských částí, zda by bylo možné vyjednat s Ministerstvem dopravy toto zneplatnění úseku D1 jako trvalé. Vzniklá situace nám jednoznačně ukázala, že v případě zneplatnění uvedené části dálnice D1, se výrazně sníží dopravní zatížení nejen na ulicích Černokostelecká, Přátelství a Kutnohorská, ale i na všech přilehlých komunikacích nižších tříd.“

Rekonstrukce páteřní komunikace z Říčan do Uhříněvsi, ulice Přátelství – Černokostelecká, je rozdělena do čtyř po sobě jdoucích etap a měla by dle harmonogramu trvat až do prosince 2017.

„Usiluji o celkové zkrácení opravy, což se nám díky plnému nasazení dodavatele daří. První etapu jsme zkrátili o dva týdny a třetí etapu se nám podařilo spojit s druhou, takže se nyní můžeme dostat s termínem ukončení na listopad 2017,“ zdůraznil náměstek Petr Dolínek.

Popis prací:

V rámci stavebních prací je stávající komunikace rozšířena zhruba o jeden metr na obě strany na normovou šířku 9,5 m. V místě rozšíření je prováděna sanace podloží a kompletně nová konstrukce podkladních vrstev vymezených betonovým obrubníkem. Poté jsou odfrézovány staré asfaltové vrstvy a následně položeny nové. Na závěr je pokládána vrstva speciálního tichého asfaltu.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama