Ing. Ondřej Prokop

  • ANO 2011
  • Praha 11
  • územní plánování
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,35. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

09.06.2017 0:42:31

Zastupitelstvo MČ Praha 11 schválilo závěrečný účet, jednání provázely obstrukce

Zastupitelstvo MČ Praha 11 schválilo závěrečný účet, jednání provázely obstrukce

Ve čtvrtek 8. června 2017 proběhlo 30. zasedání Zastupitelstva MČ Praha 11. Zastupitelé schválili závěrečný účet, florbaloví šampioni odešli s prázdnou. Kvůli obstrukcím ze strany opozičních zastupitelů Hnutí pro Prahu 11 skončilo jednání předčasně.

I přesto, že Jiří Štyler už více než půl roku není starostou Prahy 11 podařilo se mu dnes občany Jižního Města připravit o další prostředky. Jde bezmála o 80 tisíc Kč, které bude stát opakování zastupitelstva, které násilně přerušil. Na záznamu kamer je jasně vidět a slyšet to jak Jiří Štyler přikazuje svým kolegům, aby opustili jednání. Uměle tak před půlnocí vyvolal neusnášeníschopný počet v sále a jednání obstrukcemi přerušil. Je otázkou zda toto není za hranou zákona a povinnostmi jednotlivých zastupitelů.Mezi nejdůležitější momenty 30. zasedání MČ Praha 11 patřilo bezesporu schválení závěrečného účtu a plnění finančního plánu hospodářské činnosti MČ Praha 11 za rok 2016.Myslelo se však i na sport a kulturu. Díky schváleným dotacím se občané jedenácté městské části mohou v září opět těšit například na Dny Prahy 11. V rámci této tradiční akce s bohatým programem zároveň proběhne již 20. ročník Folklórního festivalu "Jižní Město hraje, zpívá a tancuje", na kterém letos vystoupí řada folklórních souborů z České republiky i zahraničí.
Na poli sportu se podařilo prosadit finanční pomoc na potřebné rekonstrukcí v objektu tělocvičny Sokola Chodov, s mimořádnou dotací jihoměstskému florbalu už však Rada bohužel narazila: „Tato dotace měla pomoci vítězům Superfinále české florbalové extraligy, tj. florbalistkám z Florbalového klubu Jižní Město a florbalistům z Florbalu Chodov, zúčastnit se prestižního Poháru mistrů ve finském Seinäjoki (IFF Champions Cup 2017). Fantastický úspěch, na který se nadřeli, je teď však kvůli zamítavým hlasům opozičních zastupitelů z Hnutí pro Prahu 11 ohrožen“, uvedl radní Mgr. Jakub Lepš, M.A. (TOP 09).
Premiérově bylo zasedání přenášeno živě prostřednictvím aplikace Facebook Live. Podle starosty MČ Praha 11 Ing. Petra Jiravy (ANO 2011) „Jde o doplněk k živému vysílání přes web městské části, které úspěšně funguje. Začít navíc využívat facebookovou aplikaci jsme se rozhodli v rámci neustálého hledání možností, jak do místního dění zapojit co nejširší spektrum obyvatel.“
Závěr jednání se nesl v duchu obstrukcí ze strany zastupitelů Hnutí pro Prahu 11, kteří na výzvu předsedy hnutí Ing. Jiřího Štylera opustili sál. Kvůli poklesu počtu zastupitelů pod hranici nezbytnou k pokračování zasedání, jenž tímto krokem vyvolali, tak muselo být zasedání předčasně přerušeno. K projednání pár zbývajících bodů programu, z nichž některé zastupitelé Hnutí pro Prahu 11 sami navrhli zařadit, se tedy Zastupitelstvo bude muset sejít do 15 dnů znovu, což se neobejde bez výrazných finančních nákladů. Peníze, které by jinak mohly být investovány například do budování parků či dětských hřišť, budou opět promrhány na rozmary bývalého starosty.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama