PhDr. Miroslav Sládek

  • SPR-RSČ Miroslava Sládka
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,62. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

11.06.2017 10:28:14

Názvy ulic a náměstí charakterizují povahu národa

Názvy ulic a náměstí charakterizují povahu národa

Když procházíme ulicí nebo zadáváme adresu do GPS ani si neuvědomujeme mnohdy význam názvů nebo důvod jejich vzniku. A už si vůbec nespojíme tyto názvy s historií a povahou národa.

Vezměme si například Francii. V těchto dnech již není tak populární jako před několika týdny, kdy rádoby čeští a rádoby vlastenci, kteří nemají nic společného ani s jedním z toho se zaklínali jednou z dcer Jean-Marie Le Pena. Jen co se za ní po prezidentských volbách zavřela voda, vychladli i její místní pokrytečtí obdivovatelé, kteří se jejím jménem zaklínali jenom proto, aby její případný úspěch využili ve svůj prospěch. Nám, Republikánům, jsou vztahy s touto zemí zcela upřímným průvodcem již mnoho desetiletí. Proto jsme si také všimli, že názvy francouzských náměstí a ulic odrážejí hrdost Francouzů na jejich historii a povahu národa. Váží si veteránů svých válek, a proto mají Les Invalides, jsou více než pyšní na skvělé vítězství u Slavkova a proto odjíždění z Gare d´Austerlitz. Právě tak jako pořádají vojenské přehlídky pod L´Arc de Triomphe. Právě tak Place Vendôme se skvělým Collone Vendôme.

Když porovnám tento francouzský rys s naším. Sice máme dnes v každém městečku náměstí TGM, kde dříve bylo Gottwaldovo. Občas se sice vyskytne nějaká ta třída Milady Horákové, ale to je také vše. A těžko byste dnes mezi školáky indoktrinovanými vstřícností k přivandrovalcům našli nějakého, který ví, co to jméno znamená. A na náměstí Hrdinů v Praze je věznice a ministerstvo vnitra, takže se přesně neví, co za hrdiny to vlastně bylo. O generálu Mašínovi in memoriam ani nemluvě.

Kdybychom i my měli svoje náměstí a ulice pojmenovávat podle povahy našeho národa, tak by vypadaly názvy asi takto, v každém městě by bylo náměstí Zbabělců a alespoň jedna ulice Hlupáků. Další názvy mohou být vybírány z následujícího výčtu: Gottwaldovo, Grebeníčkovo, Agentů STB, Emanuela Moravce, Karla Čurdy, Josefa Urválka, Ludmily Brožové – Polednové, Vasila Bilaka, Štefana a Andreje Babišových. A je na vás, jaká další třeba i jen místně známá jména si dosadíte. Potom by každému bylo jasné, co jsme za národ. A děti alespoň nebudeme muset zatěžovat lepší částí naší historie, což jim usnadní splynutí s davem přivandrovalců z Asie a Afriky.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama