Ing. Pavel Kováčik

  • KSČM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

12.06.2017 12:51:52

Kde byli vysocí představitelé vlády?

Kde byli vysocí představitelé vlády?

Sudety, příhraničí, které museli lidé opustit s pár věcmi, co stačili posbírat, bez ohledu na to, zdali mají kam jít, bez ohledu na to, zda se jedná o staré lidi, těhotné ženy či děti.

Najdeme v různých oblastech naší republiky velkou spoustu pamětníků této hrůzné události. O to víc jsem odsuzoval návštěvu ministra Hermana a místopředsedy vlády Bělobrádka na sudetoněmeckých dnech v Augsburgu. Sudetoněmecké krajanské sdružení prý pouze pozdravili jako dobří sousedé. Jak se však tito „dobří“ sousedé chovali k našim občanům před lety, už žádný z nich nechce slyšet. V sobotu jsme si připomněli 75 let od nacistického vyhlazení středočeské obce Lidice. Stovky lidí z celé republiky i ze zahraničí se poklonily památce zemřelých u hrobu lidických mužů, věnovaly tichou vzpomínku ženám i dětem, které přišly o život. Pro mnohé z návštěvníků byla velkým a nepříjemným překvapením účast ministra Daniela Hermana. Podle nich nemá právo vkročit na půdu tohoto památníku. Velkým překvapením také byla i neúčast ministrů, náčelníka generálního štábu či prezidenta Zemana. Jistě, každý mohl mít svůj program, ale ten se dá dlouhodobě plánovat. Ani výstava Expo 2017 by neměla zamezit účasti prezidenta na 75. výročí lidické tragédie. Mnozí z účastníků sobotního pietního aktu by zajisté rádi položili otázku, která tam zaznívala v různých modifikacích: kde jsou páni ministři? A tak bych se i já rád zeptal: kde jste byli, pánové a dámy, tuto sobotu, 10. června 2017, jestliže jste si nenašli ani chvíli času připomenout si historii, na kterou mnozí z našich občanů doplatili svým životem?
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama