RNDr. Pavel Poc

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,58. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.06.2017 11:55:24

Roamingové poplatky jsou minulostí

Roamingové poplatky jsou minulostí

Ode dneška 15. června 2017 jsou konečně roamingové poplatky v EU zrušeny. Začátkem tohoto roku socialisté a demokraté prosadili v Evropském parlamentu poslední právní úpravu potřebnou ke zrušení roamingu.

Když frakce socialistů a demokratů před několika lety vyzvala k ukončení roamingových poplatků, narazila na odpor od některých členských států, konzervativců a dokonce i od Komise. Ode dneška budou hovory, textové zprávy a mobilní data za stejnou cenu, za jakou je operátoři účtují ve svých zemích.

"Jednoznačně se jedná o velké vítězství pro evropské spotřebitele, lidé mohou konečně komfortně využívat mobilní volání a data ve všech zemích EU aniž by dostali  při pohledu na účet za telefon infarkt,“ říká Pavel Poc, místopředseda ENVI.

Po deseti letech bojů frakce S & D jsou poplatky za roaming konečně minulostí. Zrušení poplatků je úspěchem Evropské unie, jejímž cílem je jednotný mediální trh. Padla další pomyslná bariéra a ode dneška můžeme využívat telefon kdekoliv v Evropě a cítit se jako doma.

„Sociálnědemokratická frakce v EP se postavila velkým telekomunikačním společnostem a uhájila zájmy občanů. Teď je to na vládě České republiky, aby zajistila u mobilních operátorů, ovládajících český trh snížení cen za data. Paradoxně v zahraničí budeme platit méně, než doma,“ dodává Pavel Poc.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama