JUDr. Stanislav Polčák

  • STAN
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,83. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

15.06.2017 17:01:00

Vláda dokázala, že v otázce směrnice EU o zbraních zaspala

Vláda dokázala, že v otázce směrnice EU o zbraních zaspala

Směrnice zpřísňující podmínky držení zbraní, proti jejímuž přijetí se ohrazovali čeští europoslanci, napadne Česká republika žalobou do poloviny srpna, oznámil po dnešním jednání vlády ministr vnitra Milan Chovanec.

 Europoslanec Stanislav Polčák to pokládá za důkaz nepřipravenosti a liknavost české vlády, která v této věci opakovaně selhává.

„Spolu s ostatními europoslanci jsme předpokládali, že bude žaloba připravena a podána co nejdříve, proto příliš nechápu, s čím si na ministerstvu vnitra dávají tak na čas,“ podivuje se poslanec Evropského parlamentu Stanislav Polčák (STAN), který k návrhu směrnice uplatnil v Evropském parlamentu řadu pozměňovacích návrhů. Usiloval v nich o změkčení jejích dopadů.

„Je to nepochopitelné. Od schválení směrnice uplynulo už čtvrt roku a Česká republika za tu dobu zatím zjevně žalobu nevypracovala, takže ani nemohla být schopná získat další partnery pro její podporu. Svědčí to o nepřipravenosti a neakceschopnosti české vlády, což může být fatální. Ministr Chovanec by si měl místo pořizování fotografií se zbraněmi dupnout na své podřízené, obávám se ale, že může být pozdě,“ vysvětluje Polčák.

„V téhle věci jde přitom o opakované selháni české diplomacie. Fiaskem skončilo už projednávání návrhu zbraňové směrnice v Radě, kdy česká vláda nebyla schopná získat podporu pro své stanovisko. Situace se opakuje a vzhledem k datu nabyti účinnosti směrnice se dostáváme pod časový tlak,“ uzavírá Polčák.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama