Bc. Emil Pernica, DiS.

  • KSČM
  • Blansko
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

16.06.2017 10:22:06

Odmítáme eskalaci bezpečnostních hrozeb

Odmítáme eskalaci bezpečnostních hrozeb

Lidem z postižených zemí musíme pomoci u nich doma. Nejdříve se však musí zastavit válečné konflikty.

Migrační kvóty jsou dlouhodobým problémem nejen pro Českou republiku, ale i pro další státy, jako jsou Polsko a Maďarsko. Evropská komise kvůli porušení unijní legislativy toto bude řešit. Jenže při vědomí šířícího se terorismu a nebezpečí, které přijímání uprchlíků skýtá, je třeba zvážit, co je pro občany a naši republiku prospěšnější.

Ministr Chovanec se dlouhodobě zasazuje o to, že žádné další migranty Česká republika nepřijme. Jeho vyjádření je v souladu s míněním občanů. Lidé se rozhodně nechtějí bát teroristických útoků, které při zvýšeném počtu migrantů mohou bezesporu nastat.

KSČM navrhuje řešení, pomoci těmto lidem v zemích, odkud utíkají. Zastavit co možná nejvíce veškeré válečné konflikty, hlad a poskytnout lidem možnost práce. Jen tak totiž nebudou odcházet do jiných států. Poslední útoky v Anglii znovu potvrdily, že terorismus nezná hranice. Neuznává žádná etická pravidla a rukou teroristů umírají ženy i děti. A to přeci nikdo z nás nechce.

Evropské státy otevřely hranice, což je jistě dobře, současně však je třeba pečlivě zvažovat, jak chránit občany jednotlivých států. Odmítám uvažovat o tom, zdali při běžném způsobu života dojde k ohrožení či naši příbuzní a známí zemřou rukou zfanatizovaných vrahů, kteří v rámci hrůzné ideologie šíří strach po celém světě. Obce a města u nás v současné době takováto dění zatím nepoznaly. Přesto tomu tak nemusí být i nadále. Právě proto jedním z bodů programu pro podzimní parlamentní volby je mimo jiné i bezpečnost. Bezpečné domovy, ulice i ochrana občanů jsou jednou z podmínek k spokojenému životu nás všech.

Emil Pernica, kandidát KSČM do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR za Jihomoravský kraj

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama