Mgr. Daniel Herman

  • KDU-ČSL
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,11. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

18.06.2017 14:51:00

Všichni víme, že filmový materiál musíme chránit před vlivy prostředí

Všichni víme, že filmový materiál musíme chránit před vlivy prostředí

Daniel Herman se zúčastní otevření nového depozitáře Národního filmového archívu.

Slavnostní otevření nového depozitáře NFA se uskuteční v pondělí 19. 6. 2017 od 10 hodin za přítomnosti Daniela Hermana, ředitele NFA Michala Breganta, hejtmanky Středočeského kraje a zástupců obce Hradištko.

Stavba depozitáře byla financována z programu Péče o národní kulturní poklad a nachází se  v obci Hradištko v okrese Praha-západ na parcele stávajících depozitářů NFA ze 70. a 90. let.  Na 1 820 m2 zastavěné plochy a 21 500 mobestavěného prostoru bude uschováno až 100 miliónů metrů filmu. Nový depozitář  poskytne bezpečné útočiště především nehořlavým barevným filmům československé a české kinematografie, a to od padesátých let po současnost. Uloženy zde budou ale také zabezpečovací materiály ke starším snímkům na nehořlavých materiálech, mimo jiné k filmům Hermíny Týrlové, Jiřího Trnky nebo Karla Zemana. V ochranném prostředí bude uloženo na 45 000 rozmnožovacích materiálů a 15 000 vzácných kopií. Kromě filmů se do depozitáře stěhují i písemnosti, plakáty a skleněné fotografické negativy.

„Národní filmový archiv patří k nejstarším a nejdůležitějším filmovým archivům na světě jak rozsahem tak  i velikostí  a významem  jeho sbírek a fondů. Všichni víme, že filmový materiál musíme chránit před vlivy prostředí, a tomu  nové  řešení  budovy odpovídá. Jsem přesvědčen, že nový depozitář umožní v těch nejprofesionálnějších podmínkách uchovat pro budoucnost naše úžasně rozmanité filmové dědictví,“ řekl ministr kultury Herman.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama