ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,24. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.06.2017 6:28:00

ODS stále nechápe, že radnice není soukromá firma

ODS stále nechápe, že radnice není soukromá firma

Poslední předprázdninové jednání Zastupitelstva Prahy 2 ukázalo, že ODS zatajuje informace obyvatelům Prahy 2 v souvislosti s výstavbou parkovacího domu pod Nuselskými schody.

 Poslední předprázdninové jednání Zastupitelstva Prahy 2 ukázalo, že ODS zatajuje informace obyvatelům Prahy 2 v souvislosti s výstavbou parkovacího domu pod Nuselskými schody, granty přiděluje jen vyvoleným a předpolí Nuselského mostu je ochotná nechat zastavět tak, jak si přeje soukromý investor, a zcela rezignovala na to, že by mohla o podobě předpolí aktivně rozhodovat.

“ODS na radnici Prahy 2 zatajuje studii k parkovacímu domu pod Nuselskými schody, jejíž cena je 387 500 Kč. ODS stále nechápe, že radnice není soukromá firma, ale veřejnoprávní instituce, jejíž kroky mají být směrem k veřejnosti zcela transparentní. Na přímý dotaz má ODS studii předložit, nikoli se vykrucovat,” říká Michal Uhl, nezávislý zastupitel zvolený za Zelené.

“Na granty do sportovní oblasti dosáhne jen velmi málo subjektů, a přesto je na ně věnováno dvakrát tolik finančních prostředků než na granty pro sociální oblast. Tuto zvláštní nerovnováhu nám zatím ODS nebyla schopna vysvětlit,” říká zelená zastupitelka a bývalá místostarostka pro sociální politiku Kateřina Jechová.

“Je zvláštní, že místo aktivní podpory reálných sportovních aktivit jdou peníze více jak z poloviny pouze na vytápění prostor. Působí to, jakoby granty dostávalo jen několik vyvolených,” uvedl předseda zeleného zastupitelského klubu Jan Hruška.

“ODS tlačí projekt na zastavění předpolí Nuselského mostu, který si nechala připravit od majitele přilehlých domů. Zcela tak rezignovala na možnost, že by jako obec mohla o svém území rozhodovat. Kdo má peníze, může si v Praze 2 asi postavit, co chce,” říká zelená zastupitelka Monika Horáková.


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama