JUDr. Martin Netolický, Ph.D.

  • SOCDEM
  • Pardubický kraj
  • hejtman
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,81. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

20.06.2017 16:53:00

Obce v okolí Poličských strojíren zlepší s pomocí kraje varovný systém

Obce v okolí Poličských strojíren zlepší s pomocí kraje varovný systém

Na posledním jednání se zástupci obcí v okolí Poličských strojíren přislíbil hejtman Martin Netolický příspěvek z krajského rozpočtu na modernizaci varovných systémů v obcích.

Prvním krokem byl monitoring stávajícího stavu, následovat budou další jednání za přítomnosti hasičů, s jejichž operačním střediskem by byl systém automaticky propojen. Cílem opatření je zlepšit informovanost obyvatel při mimořádných událostech.

„Oslovili jsme starosty obcí v okolí areálu, abychom měli detailní přehled o stávajícím varovném systému. Nadále chceme, aby sirény či obecní rozhlas fungovaly automaticky na základě zpráv od hasičů. Ti starostům doporučili, jakým způsobem by měl být stávající systém té či oné obce upraven tak, aby splňoval nároky na bezproblémovou funkčnost a připojení do Jednotného systému varování a vyrozumění, “ uvedl hejtman Martin Netolický. 

„Dle prvních informací očekáváme finanční nákladnost okolo 100 tisíc korun na jednu obec. Z tohoto důvodu uvolníme finanční prostředky na spolufinancování úprav,“ sdělil Netolický.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama