RNDr. Luděk Niedermayer

  • TOP 09
  • europoslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,3. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.06.2017 13:15:00

Většina je Czech made nebo „pozlacení“ unijních pravidel

Většina je Czech made nebo „pozlacení“ unijních pravidel

Komentář Luďka Niedermayera z facebookového profilu.

Naše drahá regulace..

Náš stát v minulých letech notně pokročil ve snaze vše možné ještě více zregulovat, plnění všech povinností ještě více zkomplikovat a kontrolami a sankcemi podnikatele ještě více děsit (mimochodem, drtivá většina toho je Czech made nebo „pozlacení“ Unijních pravidel). Státu pochopitelně také přibylo pár desítek tisíc úředníků, regulace tvořících či kontrolujících (bez toho, aniž by se zlepšila regulace tam, kde to je třeba, například u přirozených monopolů či oligopolů).

Co to pro nás znamená?

1. Vyšší daně nebo menší výdaje státu tam, kde to je třeba – zjednodušeně řečeno, co člověk, to milion za rok (mzdy, vybavení, prostory atd., u nízko placených zaměstnanců je to ale méně). Pokud tedy počet státních úředníků stoupl (2016 proti roku 2012) o cca 23 tisíc, dělá to růst nákladů o něco víc než 20 miliard. Pokud to nezměníme, bude za 4 roky volebního období tímto bylo „proinvestováno“ nějakých 80, miliard, které by měly jít do školství, na zlepšení obrany nebo na snížení těch nejhorších daní.

2. Znevýhodnění malých a středních firem proti velkým. Ty menší jsou totiž mnohem více regulací „zasaženy“, polyká mnohem vyšší podíl energie i peněz, který by mohly jít na rozvoj firmy
3. Méně peněz pro naše občany. Náklad na regulace snižuje výnosnost podniků a ty prostředky vynaložené na plnění regulace promítají do nižších mezd, nebo tam, kde to je možné, do vyšších cen (což vede k většímu „průvanu“ v peněženkách lidí.

Zdá se Vám to srozumitelné? Mně ano, ale zdá se, že to nestačí…

RNDr. Luděk Niedermayer

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama