Ing. Miloš Zeman

První přímo zvolený prezident ČR
  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,6. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.06.2017 21:05:00

Dopadl jsem jako sedlák u Chlumce

Dopadl jsem jako sedlák u Chlumce

Projev prezidenta republiky při jmenování nového ministra.

Vážený pane ministře,

dovolte mi, abych Vám ještě jednou blahopřál k Vašemu jmenování.

Vážím si Vaší odborné kompetence, se kterou jsem se seznámil při studiu Vašeho životopisu. Vážím si i toho, že jako předchozí náměstek paní ministryně jste zasvěcen do tajemství Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, a že tedy budete svoji funkci vykonávat, aniž byste se s ní musel seznamovat zvenčí. Váš hendikep, který není způsoben Vámi, naopak spočívá v tom, že na to všechno máte pět měsíců do voleb. A já Vám v každém případě přeji, abyste i v tomto krátkém časovém intervalu svoji funkci dobře zvládnul a abyste měl z vykonané práce radost, což je pro nás všechny to nejdůležitější.

A závěrem mi dovolte, abych poděkoval Kateřině Valachové, Vaši předchůdkyni, a obšťastnil ji kyticí z hradních zahrad. Kateřino, moc děkuji za vykonanou práci. My jsme spolu skvěle spolupracovali, až na jednu věc, a to byla inkluze, kdy jsme měli ostře odlišné názory, ale jak jsem včera mluvil s panem ministrem, tak jsem dopadl jako sedlák u Chlumce, protože pan ministr má na inkluzi úplně stejné názory jako ty, ale co se dá dělat, jeden z nás dvou možná časem přesvědčí toho druhého. A pan ministr sám konstatoval, že naše názory na inkluzi se trochu sblížily.

Takže ještě jednou, pane ministře, ať se Vám daří a nenechte se nikým a ničím otrávit, ani Vašimi kolegy ve vládě.  

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama