RNDr. Radoslav Štědroň

  • SSPD-SP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.06.2017 9:11:50

9. díl

9. díl

chýlíme se ke konci návodu - jak vyřešit problém islámské ideologie v České republice

 

Počet křesťanů je asi jeden a půl miliardy, ateistů bezvěrců 1,2,3 mld? - vyznavačů islámu také jeden a půl mld, je možné, že i více. Další nápověda pro analytiky. Nimrat se v tom, o kolik miliónů je těch či oněch víc, nebo míň?

K takovémuto počtu věřících jest nutno přistupovat s maximální opatrností, s jakýmikoli vyjádřeními, s maximální pokorou k jinověrcům. Jest to jejich přesvědčení a v cca 57 muslimských státech světa jde také někdy o naprosté propojení světského, občanského řízení státu s návody z koránu. Praktiky nucené změny ve prospěch demokracie západního typu 20. století vnucované některým muslimským zemím, státům, nemohu považovat za správné. Pokud občané kteréhokoli muslimského státu či státu s většinou obyvatel vyznávajících korán, lpí na svých tradicích a zvycích z koránu vyplývajících, navíc ověřených a prověřených po uplynulá staletí – nepovažuji za správné jakkoli ingerovat prohlášeními a moudrými radami západních politiků do věcí států islámského světa. Navíc, bohužel zde máme vojenské zásahy, kterých jsme očitými svědky. Jsou krajně nepromyšlenými zásahy do kultury, která ani zdaleka nemá v sobě zakódovány tak vyvinuté prvky tolerance, jako se to podařilo po stovkách let osvíceným a liberálním myslitelům a jejich následovníkům při odstraňování omylů ze světa křesťanského.

            V prosinci 1948 přijalo Valné shromáždění Organizace spojených národů Všeobecnou deklaraci lidských práv. I současná česká ústava (ústavní pořádek) čistě přepisuje pro křesťanský a ateistický svět dodnes některá nezpochybnitelná tvrzení z této deklarace. Téměř třetina států7/ světa - 57, přijala v Káhiře v roce 1990 Deklaraci lidských práv v islámu, v některých ustanoveních se tato islámská deklarace odlišuje od Všeobecné. Mudrlanti nechť si srovnají každou větu obou deklarací – toto není úkol mého spisku, jen upozorňuji na článek 2 islámské deklarace, kde cituji: je zakázáno vzít život druhému člověku kromě z důvodů, které jsou předepsány v Šaria.

Islám není náboženství jak, náboženství dnes chápeme my v Evropě. Demokracie je s právem Šaría, se salafismem, nekompatibilní. Jak nás o tom přesvědčují neustále nejrůznější imámové z Bruselu či kosovské Přištiny - islám je s demokracií neslučitelný.

Islám není jenom náboženství. Konečně už i premiérka Mayová den po červnových volbách v roce 2017 do britského parlamentu hovoří o islámské ideologii.

Je to státní doktrína nerespektující základní lidská práva, základní lidská práva mužů a žen. A protože patrně vyhovuje stamiliónům obyvatel této planety, doporučuji – s tím nic nedělat – vnějšími jakýmikoli fysickými zásahy.

Náš císař Zikmund, tři dny před svou smrtí ve Znojmě 6. prosince roku 1437 řekl i toto:

Pomněte, že vaše malicherné spory jsou hloupé! Všichni křesťané, a i když můžeme mít na některé záležitosti své matky církve rozdílné názory, máme jednu společnou povinnost a tou je hájit Kristovu pravdu před machometány! Jedině tehdy, pokud se země kolem Dunaje spojí, odoláte Turkům. Jestliže však vy, Čechové, Moravané a Rakušané, opustíte uherské panstvo a lid, nebo pokud vy Uhři, se budete chovat pyšně a zle ke svým

7/ Vlády a vládcové Jak se kde vládne; 15 autorů, vydalo DK – Dorlink Kindersley Limited, London,první vydání r. 2003, přeložili Jan a Petr Fantysovi, Martin Sekera, vydalo v roce 2005 Fortuna Print, Praha.

Analýza 193 států světa, u každého státu definice právního systému, volebního práva, rozdělení obyvatel podle náboženství; lze dovodit kolik zemí neuznává pravomoci Mezinárodního soudního dvora – velmi koinciduje se státy kde vládne Šaria.

Citát ze strany 51 o Íránu: „V islámu zákonodárná moc a právo tvořit zákony patří výhradně všemohoucímu bohu“,  ajatolláh Chomejní ( 1900 – 1989).

sousedům, pak tvrdím, že Uhry ovládnou Turci a udělají z nich baštu, odkud budou dál sužovat křesťanstvo. Pokud tohle připustíte, budete trpět všichni. Všichni, jak jste tady bez rozdílu!

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama