Miroslava Němcová

  • ODS
  • Praha 1
  • senátorka
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,73. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

23.06.2017 15:14:00

Miloš Zeman destruuje život uvnitř naší společnosti

Miloš Zeman destruuje život uvnitř naší společnosti

Poslední výroky Miloše Zemana na adresu členů vlády nadále stupňují degradaci prezidentského úřadu, který momentálně zastává. To má za následek prohlubující se frustraci občanů z politiky.

Nejvyšší ústavní role klade na prezidenta vysoké etické požadavky. Jeho prvořadým úkolem má být hledání souladu mezi protichůdnými postoji a zájmy občanů, nikoli prohlubování propasti mezi nimi. Nerespektováním této povinnosti přivádí Miloš Zeman naši společnost do stavu, který vyhovuje pouze jemu, jeho spojencům v politice a nejbližším spolupracovníkům na Hradě.

Pod heslem rozděl a panuj šíří nenávist a netoleranci v naší společnosti. Jeho soustavný atak na slušnost, odpovědnost a na dodržování psaných i nepsaných pravidel způsobil propad politické kultury v České republice na samé dno. Není nástupcem a pokračovatelem díla prvního prezidenta T. G. Masaryka, k jehož odkazu se často hlásí. Připomíná naopak nejtemnější postavy našich moderních dějin, které v komunistické éře prezidentský úřad zastávaly.

Miloš Zeman destruuje život uvnitř naší společnosti a hluboce poškozuje obraz naší země ve světě. Jestliže si neuvědomuje dopad svých slov a činů, svědčí to o mentální nezpůsobilosti zastávat prezidentský úřad. Jeho pokračování v prezidentské funkci je ohrožením normálního demokratického provozu v naší zemi.

Miroslava Němcová, poslankyně ODS,

předsedkyně Poslanecké sněmovny v letech 2010-2013

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama