Jana Levová

  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,08. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.06.2017 8:00:00

Vládnoucí strany tak lžou

Vládnoucí strany tak lžou

V uplynulých dnech a týdnech na mě z titulků novin a z obrazovky TV koukalo už tolik politiků, které nepokrytě lhali, že zde musím uvést alespoň nějaká konkrétní fakta.

V posledních dnech a týdnech se dozvídám, jak ta naše vláda to s ČR myslí a hlavně myslela dobře. Jak už nepřijme jediného uprchlíka. Jak musíme hájit naše české zájmy. Nestačím se divit! Hlavně pan Chovanec se Štěchem tomu nasadili korunu.

Začala bych panem Chovancem. Pan Chovanec byl ve vládě. Stejně jako někteří ostatní členové ČSSD, ANO a KDU-ČSL. A právě tato vláda přijala usnesení číslo 556 ze dne 8.7.2015, ve kterém schvaluje stanovení dobrovolného podílu ČR z celkového počtu 20 tisíc osob přesídlovaných ze třetích zemí do EU a 40 tisíc osob z Itálie a Řecka do ostatních států EU v souladu se závěry Evropské rady z 26.6.2015 na 400 a 1100 osob. Tím nám vláda Babiše, Sobotky a Bělobrádka odsouhlasila, že dobrovolně přijmeme 1500 osob. A teď pane Chovanče tvrdíte, že už nepřijmete ani jednoho uprchlíka? Že jsme jich přijali jen 12? Za Vašeho fungování na Ministerstvu vnitra jste zavedl Centrum proti terorismu a hybridním hrozbám, které se mimo jiné zabývá dezinformacemi. A proto mě právě u Vás, a dalších ministrů ve vládě jako např. Babiše, překvapuje, že takhle veřejně lžete. Vždyť po spuštění volební kampaně šíříte Vy i Babiš dezinformace, že hájíte zájmy ČR, že jste proti ohrožení bezpečnosti ČR a jejích občanů spojené s migrační krizí, a že nepřijmete do voleb žádné migranty. Že jste jich přijali pouze 12. Proč nezakročí Váš úřad a neoznačí tyto Vaše a Babišovy nejen facebookové výroky a články za dezinformace a lži?

Překvapilo mě i prohlášení KSČM, která nám už několik týdnů úpěnlivě opakuje, jak je proti kvótám a dovozu imigrantů. A abyste si udělali úsudek, tak zde napíšu, jak hlasovali europoslanci KSČM v Evropském parlamentu dne 23.4.2015 č. 773 o povinných kvótách, konkrétně hlasování europoslanců za KSČM. Europoslanci Maštálka, Konečná a Ransdorf z KSČM se raději zdrželi hlasování. Tomu říkám odpor, ani ruku proti nezvedli! No jo, volby se blíží.

Jsem ráda, že SPD zastává stále stejný směr a nic blížícími se volbami nemění. A tak mě napadá myšlenka o populismu. Kdo je tedy ten populista? Že by ten kam vítr tam plášť, nebo ten, kdo zastává stejné názory již několik let!

A nakonec o nešťastníkovi panu Štěchovi. Tomu pánovi se povedlo urazit a naštvat hned několik stovek tisíc českých živnostníků v naší zemi. Místo aby se vláda snažila živnostníky podpořit a daňovou zátěž jim snížila, tak prý by mohla vláda podle Štěcha ještě přitvrdit. Jako že je málo, že živnostník nemá hrazenou dovolenou, na nemocenské dostane pár stovek za měsíc, tedy pokud absolvuje to nekonečné martyrium na úřadu, aby těch několik stovek dostal. Tak by jim pan Štěch ještě rád zvýšil daně? A proč vláda Babiše, Sobotky a Bělobrádka za uplynulé čtyři roky neřešila 300 miliard na daních, které ročně firmy a korporace vyvedou do zahraničí? To raději zavedli EET pro trhovce a další drobné živnostníky. Ale skutečné daňové úniky jsou právě na straně firem a korporací, které daní v zahraničí a peníze z ČR cíleně vyvádí. To by bylo najednou na důchody. A právě hnutí Svoboda a přímá demokracie – Tomio Okamura (SPD) na živnostníky pamatuje. Ty totiž ke zdravému fungování našeho státu potřebujeme a potřebujeme je v dobré kondici. Podrobné informace o naší podpoře živnostníků najdete v našem programu na stránkách SPD.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama