Andrej Babiš

  • ANO 2011
  • Ústecký kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,91. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

25.06.2017 11:17:00

V sociologii nejsem kovaný

V sociologii nejsem kovaný

Komentář Andreje Babiše z facebookového profilu.

“Milí příznivci A. Babiše, chybí vám elementární sociologická znalost,” vzkazuje pan Antonin Okenka. A dál píše o mně: “Až poznáte jeho skutečné cíle v politice, budete smutní. Ano, marketing ma skvělý, ale nemá to nic společného se službou veřejnosti.” Tak jsem mu kouknul na Facebook. Je to sympaťák, má rodinu a dokonce pracuje jako starosta malé obce.

Já v sociologii nejsem kovaný. Vystudoval jsem ekonomii s červeným diplomem. Musím se ale přiznat, že mnohem víc jsem se o světě naučil v praxi než ve škole. Pan Okenka píše o službě veřejnosti. Možná by ho jako starostu vesnice mohlo zajímat, co jsem udělal pro naši veřejnost, která žije na venkově.

Tak zaprvé: Díky tomu, že jsem jako ministr financí ušetřil peníze na obsluze státního dluhu, jsem mohl přidat 2,6 miliard korun na příměstské základní školy. Za ně se mimo jiné staví nové třídy pro 9500 školáků.
A zadruhé: Podařilo se mi vybírat mnohem víc peněz na daních, takže jsme mohli schválit nový zákon ve prospěch obcí. Díky němu budou obce dostávat větší podíl na vybraném DPH: Města a obce tak získají každý rok o 8,5 miliardy víc!

A jaké jsou moje plány po volbách? To si může každý přečíst v mé knížce O čem sním, když náhodou spím. V ní popisuju i svou vizi živého venkova. Chci se soustředit na to, aby se venkov přestal vylidňovat, mladí lidé a rodiny se necpaly jen do Prahy a pár dalších velkých měst, ale mohly zůstávat či se usazovat na vesnici. Recept k tomu je podle mě jasný: radikální zlepšení hromadné dopravy na venkově, zajištění míst ve venkovských školách pro VŠECHNY děti, zajištění kvalitní zdravotní péče v rozumné vzdálenosti i od té nejzapadlejší vísky.

Pana Okenku jsem už pozval na kafe, abychom si to všechno vyříkali na osobku. Vážím si totiž každého člověka, i když je pod vlivem lží, které o mně šíří mí protivníci.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama