prof. PhDr. Stanislav Štech, CSc.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.06.2017 6:32:00

Dlouhá léta si jich nikdo nevšímal, ale jsou nesmírně potřební

Dlouhá léta si jich nikdo nevšímal, ale jsou nesmírně potřební

Vláda schválila 500 mil. na vyšší platy nepedagogů.

Vláda schválila posílení rozpočtu MŠMT o 500 milionů korun pro letošní rok, peníze jsou určeny na zvýšení platů nepedagogů. Tyto peníze půjdou z kapitoly Všeobecná pokladní správa, dalších 300 milionů zajistí Ministerstvo financí ČR z kapitoly Státní dluh. Na platy nepedagogů, tedy například školníků, kuchařek či školních ekonomek, by díky tomu mělo jít od července celkem o 800 milionů navíc.

„Půjde o zvyšování tarifů platů, v průměru to je o 9,4 procenta a půjde o to, aby tito pracovníci, kterých si dlouhá léta nikdo nevšímal, tak aby došlo alespoň k malému a částečnému zvýšení jejich platů, protože jsou ve školách samozřejmě nesmírně potřební,“ uvedl ministr školství, mládeže a tělovýchovy Stanislav Štech.

Platy nepedagogů vzrostou změnou nařízení vlády, díky níž budou zaměstnanci z první platové stupnice přesunuti do třetí stupnice a zaměstnanci z druhé a páté stupnice přesunuti do šesté.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama