Bc. Emil Pernica, DiS.

  • KSČM
  • Blansko
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

27.06.2017 11:08:03

Černá stavba v Brně

Černá stavba v Brně

V Brně vznikla černá stavba, která budí kontroverze.

Primátor Vokřál patrně z ostudy nevyjde. Jednou se omlouvá za vydanou publikaci s neadekvátními texty Turistického informačního centra Brno a v nejbližších dnech se patrně bude omlouvat znovu. A to za maketu Německého domu na Moravském náměstí. Toto monstrum totiž nemá stavební povolení. Prostě jde o černou stavbu. Megastavba, která je tvořena z lešenářských trubek, poutá na Moravském náměstí pohledy občanů. Lze však slyšet i velké množství kritických slov.

Příští týden má v této stavbě pokračovat festival Meeting Brno. Autoři tohoto projektu si prý vybrali náměstí pro jeho pohnutou historii. Stavba se totiž nachází přesně na místě, kde stával Německý dům. Ten byl po druhé světové válce odstraněn jako symbol fašismu. Proč si autoři spolu s turistickým informačním centrem zvolili právě takovouto stavbu, je lidem záhadou. Primátor si zřejmě neuvědomuje, že nejen průvodce či jeho pochody smíření a dnes i tato stavba vzbuzují spíše averzi nežli pozitivní reakce. Poklonkování Němcům a omluvy v rámci odsunu německých obyvatel nám předkládá primátor z hnutí ANO. Kam až bude muset trpělivost našich občanů zajít, nežli tento člověk pochopí, že nelze manipulovat historii ani poklonkovat těm, kteří způsobili našim občanům mnohé hrůzy? Arogance moci, která je Vokřálovi vlastní, začíná přesahovat únosnou mez.

Emil Pernica, předseda OV KSČM Blansko a kandidát do Poslanecké sněmovny PČR v Jihomoravském kraji
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama