Ing. Karla Šlechtová

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,04. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

29.06.2017 10:45:05

Karla Šlechtová prohlubuje spolupráci s Bavorskem. Zahájila „Týden sousedů“

Karla Šlechtová prohlubuje spolupráci s Bavorskem. Zahájila „Týden sousedů“

Ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová spolu s německým státním ministrem financí Markusem Söderem v Bavorské Železné Rudě zahájila akci „Týden sousedů“.

Prohlubuje tak spolupráci s našimi bavorskými sousedy, s nimiž Česká republika řeší podobné problémy a výzvy. Mezi ně patří například zvyšování turistické atraktivity této lokality, další zlepšování spolupráce v oblasti životního prostředí, nebo problematika stěhování se mladých lidí z tohoto regionu.
„Spolupráce s našimi bavorskými sousedy se daří. To dokládá mnoho společných projektů, které byly realizovány v rámci operačních programů přeshraniční spolupráce, jež patří mezi gesce mnou řízeného ministerstva. Ten byl mimochodem v minulém programovém období EU mezi nejúspěšnějšími. S ministrem Söderem řešíme i projekty z jiných zdrojů, například z bavorských prostředků. Osobně se těším na další konkrétní projekty vzájemné spolupráce,“uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.
 
Mezi konkrétní realizované aktivity přispívající k rozvoji příhraničního regionu patří například projekt Kulturní region Bavorsko – Čechy 2017, jehož součástí je právě i „Týden sousedů“. Úzká spolupráce také funguje s agenturou CzechTourism, kde je aktuální zejména program k tématu Baroko 2017. Samozřejmostí je pak propagace Bavorska na různých veletrzích v České republice a České republiky v Bavorsku.
 
Mezi posledními schválenými projekty, na něž poputuje z Ministerstva pro místní rozvoj téměř čtvrt miliardy korun, jsou například Nová naučná stezka Lučina, projekt Po stopách Karla IV. nebo výstavba nového zázemí „Lesní dílna“ v Kašperských Horách určeného pro vzdělávací program se zaměřením na práci s přírodními materiály, řemeslnou výrobu a uměleckou tvorbu. Pro další kola Programu přeshraniční spolupráce Svobodný stát Bavorsko – Česká republika pro období 2014 – 2020 zbývá 37,5 milionu euro. Prostředky jsou zatím k dispozici ve všech prioritních osách. Projekty je třeba předložit nejpozději do 23. srpna 2017.
Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama