Prof. JUDr. Helena Válková, CSc.

  • ANO 2011
  • Středočeský kraj
  • poslankyně
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 1,26. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.06.2017 13:55:00

Učiňme ten první nesmělý krůček

Učiňme ten první nesmělý krůček

Projev na 59. schůzi Poslanecké sněmovny dne 30. 6. 2017 k senátnímu návrhu zákona o zásadách jednání a styku Poslanecké sněmovny a Senátu mezi sebou a navenek (stykový zákon)

Děkuji, pane předsedající. Milé kolegyně, milí kolegové. Nejsem tady tak dlouho, jako můj předřečník, vašim prostřednictvím, pan poslanec Benda. Nicméně i já vnímám tu potřebu a vítám senátní návrh, který zase vrátil do hry tu ambici zlepšit fungování legislativních procesu mezi Poslaneckou sněmovnou a Senátem a za nás, protože v podstatě tady teď chybí představitel koalice, který měl ty argumenty tedy nějak shrnout. Tak jenom bych ráda za hnutí ANO a dovolím si říci, i že za sociální demokracii, zdůraznila, že bychom uvítali, pokud by i v tomto okleštěném znění, a ono je opravdu okleštěné. Tady se shoduji s paní senátorkou Wagnerovou, byl zákon přijat.

Tím není řečeno, že by nemohl být lepší a podrobnější za prvé. A za druhé. Ty změny, o kterých tady hovořil, vašim prostřednictvím, pan poslanec Benda, by byly velmi žádoucí. Myslím jednacího řádu Poslanecké sněmovny. Nicméně se přimlouvám za to, abychom zvedli ruku právě proto, abychom udělali ten krok, který už měli udělat všechny ty desítky vlád před námi. Takže alespoň ten první nesmělý krůček. Děkuji.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama