Mgr. Jana Černochová

  • ODS
  • ministryně obrany
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,54. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

30.06.2017 15:49:00

Přijde vám normální, že tady nesedí ministr obrany?

Přijde vám normální, že tady nesedí ministr obrany?

Projev na 59. schůzi Poslanecké sněmovny dne 30. 6. 2017 k návrhu poslanců Martina Sedláře, Martina Stropnického, Jany Černochové, Davida Kádnera a dalších na vydání zákona o branné povinnosti a jejím zajišťování (branný zákon)

Děkuji, pane místopředsedo. Já jsem jednou z navrhovatelek, takže jenom velmi stručně. Myslím si, že skutečně tato norma pomůže aktivním zálohám. Splnili jsme jako poslanci svůj slib, který jsme aktivním záložákům dali potom, co jsme přijímali tu normu před rokem a půl, kdy jsme říkali, že věci, které tam nebudou dokonalé, tak budeme chtít ještě zprocesovat v tomto volebním období.

Co mě ale zaráží, kolegyně a kolegové, je to, že se pan ministr Stropnický neobtěžuje tady sedět při projednávání branného zákona. Přijde vám to normální? Přijde vám normální, že tady projednáváme branný zákon a nesedí tady ministr obrany? Kde je? Byl omluvený? Nebo dělá někde kampaň? (Poznámky z pléna, že ministr obrany je omluven.) Jako ty termíny, které jsem navrhovala v úterý při navrhování bodů do programu, tak byly tři. To, že nehlasuje pan ministr pro zařazování svých vlastních norem, které podepisuje, to je jiná věc. Ale dneska tady má sedět! (Poslankyně postupně zvyšuje hlas.) A já mám sto chutí navrhnout přerušení, ale neudělám to, protože je to "devadesátka". Vím, co to pro ty vojáky znamená. Ale já tady opravdu žádám a apeluji na členy vládní koalice, aby donutili, aby ministři seděli ve chvíli, kdy se projednávají jejich body, tady na zadku, aby nám k tomu mohli něco říct. Já vím, že je to poslanecká iniciativa, protože neschopnost pana ministra obrany Stropnického došla do té míry tak daleko, že ani není schopen připravit a projednat svůj návrh zákona. Takže využívá nás jako poslance k tomu, abychom zákony předkládali Poslanecké sněmovně za něj. V pořádku. Ale je to jeho agenda, jeho resort a ať tady sedí! (Velmi hlasitý projev poslankyně byl doprovázen poznámkami z pléna.)

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama