Ing. Josef Barta, MBA

  • OČR
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,56. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

01.07.2017 22:06:45

Odcházení lidí

Odcházení lidí

Nejsou řemeslníci, nejsou lékaři, nejsou řidiči, nejsou... Kam všichni zmizeli? Odešli za lepším! Babička říkala: „každý svého štěstí strůjcem“ nebo „za dobrou práci, dobré peníze“ a také „svoboda je právo výběru“.

 Stát je uskupení občanů, kteří v něm chtějí spokojeně žít, v dostatku, v bezpečí, s jistotou svých práv a vědomím, že za služby které si platí formou daní, dostávají to, co si zaplatili. K volbám chodí proto, aby si vybrali takové spoluobčany, kteří jim za jejich peníze budou sloužit, nikoliv je odírat a utiskovat.

Výběr prostředí a lidí, s nimiž se chtějí jednotliví občané setkávat, je vždy na každém jedinci. Platí to při výběru kamarádů i přátel, výběru partnera, výběru zaměstnání, místa bydliště, místa dovolených i odpočinku. Platí to také i o výběru země, kde člověk bude chtít svůj život prožít.

Člověk ve svém vínku dostává jako každý jiný tvor základní pudové informace o nutných potřebách pro život. Všichni se narodí stejně nazí. Co z nich vyroste a jak budou žít, ovlivňují především rodiče a prostředí kde vyrůstají. Člověk stejně jako jiní tvorové touží po svobodě a spravedlnosti.

Za své potřeby platí svou prací, nebo směňuje vydělané hodnoty za věci, které potřebuje nebo po nich touží. Svou práci by měl prodávat svobodně a nikdo by ho neměl omezovat, pokud neomezuje práva jiných.

V zemích jako je Česká republika však svoboda či právo jsou pouze slovní výrazy, které v praxi z valné části neplatí. Státní úředníci, zvolení občany ČR, své voliče doslova odírají z kůže, vymýšlí často nesmyslné zákazy či příkazy a všechno jistí sankcemi.

Vyždímané daně od prostých občanů následně použijí pro sebe a své přátele formou korupčních metod a nehorázných platů nebo peníze „nadělí“ jako dotaci zahraničním vlastníkům firem, které mají v ČR sice sídlo, výrobu české ručičky a mozky za mrzký peníz na práci. Zisky odcházejí za hranice! Také není možné sedřít jednoho z kůže, aby druhý dostával podporu a nepracoval.

Není se tedy co divit, že lidé, kteří něco umí, odcházejí do zahraničí, kde žijí spokojeně a v dostatku.

Svoboda je právo si vybrat! Žít na úrovni otroků, nemít čas na děti, nemít na základní životní potřeby a ještě se obávat „soukromých vymahačů, požehnaných státem“ žene mnoho našich občanů z této země.

Občané mohou ve své zemi prosadit svá práva a nastolit svobodný, spravedlivý a právní stát. Je však třeba znát cestu. Je třeba provést změny dřív, než v Českých zemích zůstanou jen politici, zloději a chudáci, kteří již nemají sílu na to, aby z této země utekli. Jak by měl stát fungovat, popisuje model hodnotové ekonomiky zveřejněný na stánkách privatismus.eu.

Žít šťastně by chtěli lidé nejen v naší zemi, ale i jinde. Až bude respektována svoboda, spravedlnost a vymahatelnost práva pro všechny stejně, budou se mít lidé možná i lépe, než v zemích kam utíkají.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama