doc. Mgr. Antonín Staněk, Ph.D.

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 2,37. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.07.2017 5:33:00

Primátor Staněk ocenil bronz házenkářek DHK Zora Olomouc

Primátor Staněk ocenil bronz házenkářek DHK Zora Olomouc

Bronzovou medaili z české ligy ukázaly primátorovi Antonínu Staňkovi házenkářky DHK Zora Olomouc. Věnovaly mu i zarámovaný dres s číslem 3, který mu na radnici podepsaly.

 „Bál jsem se, že vás v Ostravě udolají. Když jsem se dověděl, že to dopadlo, byl jsem mile překvapen. Máte mé velké gratulace,“ přivítal házenkářky primátor. „Asi to chtělo velké sebezapření, protože v Ostravě se často nevyhrává,“ dodal.

To potvrdila kapitánka Kateřina Růžičková. „Nejtěžší bylo po první ostravské prohře hodit všechno za hlavu,“ uvedla kapitánka. O medaili se hrálo na dvě vítězná utkání, přičemž Olomoučanky zvítězily v prvním zápase na domácí půdě a musely alespoň jednou vyhrát i na půdě soupeřek.

Primátor poděkoval za reprezentaci města i realizačnímu týmu. „Víte, že ze všech sportů mám k házené nejblíže,“ usmál se na své kolegy z palubovky.

„Dva dny jsem tajně vozil v autě šampaňské, nakonec se nám podařilo polít ostravskou halu. Oni tu naši znesvětili před třemi roky, dlužili jsme jim to,“ prozradil předseda klubu Vítězslav Růžička.

„Na medaili jsme čekali osm let, z toho se posledních pět let na medailových místech točily tři týmy. To se nám teď podařilo nabourat,“ dodal trenér Jan Bělka.

Zatímco činovníci dostali od primátora kravaty s motivem Olomouce, hráčky kromě drobností i celodenní poukaz do aquaparku.

Kádr Dámského házenkářského klubu se po prázdninách moc nezmění. Odchází pouze Anna Gebre Selassie a své angažmá chce ale na několik let přerušit trenér Bělka. „Musím si srovnat všechno v práci,“ potvrdil s tím, že uvažuje i o docentuře.

Mezi hráčkami, které se primátorovi podepsaly na zarámovaný dres byla i Tereza Fryčáková z širší reprezentační nominace. „Medaile po vyhraném zápase, to jsou emoce. Setkání s panem primátorem je společenská záležitost, ale příjemná,“ zhodnotila odpolední setkání.

Dres s číslem 3 a stopami šampaňského patřil původně kapitánce Kateřině Růžičkové. „Není mi líto, že ho nebudu mít, doma mám jiné. Naopak, je pro mě ctí, že ho má olomoucký primátor,“ řekla.

V rozhodujícím zápase o ligový bronz zvítězily Olomoučanky na hřišti Sokola Poruba 21:17.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama