Milan Chovanec

  • SOCDEM
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,82. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.07.2017 22:43:00

Za dobu mého ministrování se platové tarify navyšovaly celkem čtyřikrát

Za dobu mého ministrování se platové tarify navyšovaly celkem čtyřikrát

Od 1. července 2017 si příslušníci bezpečnostních sborů polepší. Jejich platové tarify se zvednou o 10 %. Zvýšení schválila v březnu 2017 na návrh Ministerstva vnitra vláda.

Změna se dotkne všech příslušníků bezpečnostních sborů. Konkrétně tedy půjde o příslušníky Policie ČR a Hasičského záchranného sboru ČR, Celní správy ČR, Vězeňské služby ČR, Generální inspekce bezpečnostních sborů, Bezpečnostní informační služby a Úřadu pro zahraniční styky a informace. „Za dobu, po kterou jsem ministr, se tarify navyšovaly celkem čtyřikrát. Poprvé v listopadu 2014 o 3,5 %, pak v lednu 2015 o 1,5 %, v listopadu 2015 o 3 % a o rok později o další 4 %,“ uvedl ministr vnitra Milan Chovanec. Podle něj není možné realizovat nábor nových příslušníků a zároveň udržet jejich zkušené kolegy bez odpovídajících platů. Ty jsou mnohdy výrazně nižší než u jiných zaměstnavatelů.

Spolu s novelizací zákona o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů, která například odstraňuje povinnost odsloužit 150 hodin přesčas zdarma, je navýšení tarifů jedním z dalších kroků ministerstva pro posílení bezpečnostních sborů. Navýšení přispěje k vyšší personální stabilitě bezpečnostních sborů a také k zatraktivnění těchto profesí.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama