Mgr. Miroslav Kavij

  • KSČM
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,89. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

03.07.2017 22:08:02

Kocáb a Kalvoda - morální iluzionisti politické platformy Spravedlnost a inovace

Kocáb a Kalvoda - morální iluzionisti politické platformy Spravedlnost a inovace

Politika i demokratický systém v české republice se opět ocitly v krizi!

 

       

     To je důvod, proč se rozhodla politická platforma Spravedlnost a inovace (SPIN) ke které se hlásí mimo jiné Jan Kalvoda, zveřejnit manifest Několik vět  2017,  který svým odkazem navazuje na petici z roku 1989. V současném manifestu se mimo jiné uvádí, že jsou zašlapávány Masarykovy a Havlovy hodnoty na nichž náš stát vznikal.

Jedná se o stejnou platformu SPIN, která vznikla kolem lidí z okruhu  Několik vět 2017 připojili svůj podpis především umělci.  Herec Jiří Mádl, skladatel Vladimír Merta, zpěvák Viktor Dyk a samozřejmě nechybí podpis hudebníka Michaela Kocába.

Právě člen Pražského výběru Michael Kocáb založil za svůj život mnoho iniciativ.  V roce 1989 stál za iniciativou Most, byl jedním ze zakladatelů Občanského fóra a v roce 1992 organizoval petici na podporu práv občanů Československa rozhodnout o případném rozdělení federace v referendu. V popřevratovém politickém angažování připomeňme jeho působení v roli externího poradce Václava Havla a pozici ministra pro lidská práva v roce 2009. 

A jaké hodnoty má Michael Kocáb, bojovník za lidská práva na mysli?  Jsou těmito hodnotami z období tatíčka Masaryka nerovnost občanů, hladové pochody a střelba do dělníků a dětí?

V případě vyzdvihování hodnot Václava Havla, které nás přivedly mezi rozvojové země je to ještě složitější. Jsou jimi kmotrovská a justiční mafie, ulice bezdomovců a feťáků, vysoká kriminalita, exekutoři, lobbisté, tuneláři a korupčníci?  Nebo Havlova mravní úroveň spočívající v chlastu, podvádění umírající manželky či udělení amnestie vrahům?

Shrnuto a podtrženo, nebýt Michaela Kocába kdo by naším občanům neustále připomínal Havlovy evropské hodnoty!  Býti podvodníkem, dávno by založil   investiční fond  Trend 2 a navázal na své „úspěšné  podnikatelské „ roky z 90. let.  Získané finance tak mohl na sklonku svého bohatého uměleckého života věnovat cestování. Vzhledem k tomu, že po majetkovém převratu „vyhnal“ z Československa okupační vojska bývalého Sovětského svazu, určitě by zaslíbenou zemí nebylo Putinovo Rusko. Spíš bych to tipoval na návštěvu duchovního vůdce Tibetu dalajlámy. Pokud nerad cestuje sám, ideálním společníkem by byl Daniel Herman. Pravidelně by mohli s Pavlem  Bělobrádkem navštěvovat krajany Sudetoněmeckého landsmanšaftu, nebo vyrazit sami do vzdálenější Kanady za ministrovým strýčkem Bradym. Michael Kocáb už jiný ale nebude a mediální zveličování zásluh a ušlechtilosti nejlepšího přítele Václava Havla mu zůstane.

       V případě Jana Kalvody jde o hroší kůži jmenovaného.  Mnohý občan možná již zapomněl na náhlý konec Kalvodovy kariéry.  Stalo se tak  17.  prosince 1996 kdy rezignoval na své politické funkce. Ve své rezignaci přiznal, že neoprávněně používal titul JUDr., ačkoliv nesložil rigorózní zkoušky. Od svého odchodu z politiky vykonává soukromou advokátní praxi v Praze a určitě neprohloupil.

   Zastupoval například poslance Stanislava  Melčáka v jeho ústavní stížnosti proti plánovaným předčasným volbám v  roce 2009  do PS PČR  roku 2009 jejichž vykonání Ústavní soud skutečně odložil a následně předmětný ústavní zákon zrušil. Vrcholem jeho pokrytectví je bezesporu právní zastupování firmy  Diag Human podnikatele Josefa Šťávy ve kterém se snaží podojit stát  - zatím o 13 miliard Kč.


      



Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama