Petr Cvalín

https://www.facebook.com/petr.cvalin.58/
  • BPP
  • mimo zastupitelskou funkci
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 4,45. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

04.07.2017 17:29:15

KSČM by měla přímo podpořit Miloše Zemana v nadcházející prezidentské volbě

KSČM by měla přímo podpořit Miloše Zemana v nadcházející prezidentské volbě

Podle mého by KSČM měla podpořit v prezidentské volbě přímo Miloše Zemana, neboť v těchto volbách půjde takzvaně o všechno.

Komunistická strana Čech a Moravy je suverénní a cílevědomá strana, usilující o získání nových voličů a to i těch mladších. A tím pádem se nabízí myšlenka, že by komunisté postavili vlastního kandidáta. Ale aktuální politická situace je taková, že autentická levice, kterou na tuzemské scéně představuje KSČM, by neměla tříštit hlasy levicových voličů za předpokladu, že by v nadcházející prezidentské volbě postavila vlastního kandidáta.


V této prezidentské volbě se s největší pravěpodobností bude o hlavu státu ucházet i současný prezident Miloš Zeman, těšící se velké podpoře veřejnosti a Jiří Drahoš, kterému jsou pozitivně nakloněna média, inklinující k pravici. A je zřejmé, že tato média jsou bohužel schopna zmanipulovat některé občany tak, aby volili pravicového protikandidáta M. Zemana.

Samozřejmě, že Miloš Zeman dělá kroky, se kterými máme právo nesouhlasit. Ale na druhou stranu prezident Zeman mnohokrát dokázal, že jeho primárním úkolem je ochrana národních zájmů České republiky, což nelze popřít. Prezidentova jednání, jak s čínským prezidentem, tak i s dalšími představiteli jiných zemí má pro Česko vždy ekonomický přínos.

Pokud v nadcházející prezidentské volbě zvítězí pravicový protikandidát M. Zemana, Česká republika nabere rychlý prozápadní kurz, což bude mít v budoucnu fatální následky. Tím nechci říci, že inklinovat i k Západu je špatné. Ale nikdo by neměl zapomínat na to, že ČR se nachází ve střední Evropě a už z této podstaty musí ekonomicky spolupracovat jak se Západem, tak i Východem. Nelze tvrdit, že Rusko a Čína jsou našimi nepřáteli a že obchodovat s těmito státy nebudeme. Bohužel tuto tézi přijali někteří protikandidáti prezidenta Zemana a tím jasně národu vzkázali, že hájení národních zájmů jim nic neříká.

Současný prezident Zeman si dle mého zaslouží přímou podporu KSČM, neboť na aktuální politické scéně je jediný kandidát, u kterého máme jistotu, že po opětném zvolení nezmění své názory.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama