Ing. Martin Kolovratník

  • ANO 2011
  • Pardubický kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 0,9. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

13.07.2017 19:59:00

Zatím jste, pane ministře, neudělal nic

Zatím jste, pane ministře, neudělal nic

Interpelace poslance Martina Kolovratníka na ministra zemědělství Mariana Jurečku ve věci nečinnosti ministra při ničení komunikací po kalamitě na 59. schůzi Poslanecké sněmovny dne 13. 7. 2017.

Vážený pane tradičně nepřítomný ministře Jurečko, rád bych se na vás obrátil s tématem, které přesahuje můj resort dopravy a váš resort zemědělství. Jistě víte, že v průběhu posledních dvou let došlo ke katastrofickému nárůstu nahodilých těžeb dřeva, způsobenému kalamitními kůrovci, což způsobuje extrémně zvýšený pohyb nákladní automobilové dopravy, která odváží to napadané dříví z lesa. Nejhorší situace je na severní Moravě a ve Slezsku. V roce 2015 dosáhl objem evidovaného kůrovcového dříví 1,5 milionu a loni už dokonce 3 miliony kubických metrů krychlových. Nejhorší situace je v okresech Bruntál, Olomouc, Opava, Vsetín, Nový Jičín, Šumperk a Frýdek-Místek. Podle těch údajů už je ten rozsah skoro větší než kůrovcová kalamita na Šumavě. Následky těžby a odvozu dřeva v postižených oblastech jsou zjevné - a tady je právě doprava - na totálně zničených pozemních komunikacích, které většinou nepatří Lesům České republiky. Jsou to cesty soukromé a hlavně místní komunikace v majetku obcí.

Moje otázka, pane ministře, zní: Těžební a svozová technika Lesů ČR páchá dennodenně významné škody na okolních vozovkách a jsou to všechny třídy - krajské, dvojky, trojky, místní komunikace obcí a soukromé cesty. Já jsem se sešel se starosty a podle informací z terénu s majiteli ani starosty nikdo ze strany Lesů ČR nejedná a vámi řízené Lesy ČR nemají zájem věc řešit. Ptám se tedy, jak budete tuto újmu vlastníkům komunikací kompenzovat. Zástupci obcí vás prokazatelně několikrát o věci informovali a vy jste zatím neudělal nic. Ptám se, proč se této věci nevěnujete. Kdy a jaké manažerské pokyny zadáte vedení podniku Lesy České republiky?

A závěrem vás chci informovat, že podrobnější informace k tomuto tématu si dnes žádám i v písemné interpelaci a že budu připraven váš postup řešit a diskutovat na 60. schůzi Poslanecké sněmovny začátkem září. Děkuji za pozornost.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama