Adriana Krnáčová, M.A., MBA

  • ANO 2011
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -1,4. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.07.2017 12:29:00

Stromovka se zvětší, připojí se k ní část Výstaviště

Stromovka se zvětší, připojí se k ní část Výstaviště

Část území, které nyní spadá pod správu Výstaviště Praha, bude nově připojeno ke Stromovce. Celkem se jedná o rozlohu 23 113 metrů čtverečních.

 Toto území je cenné z hlediska výskytu zajímavých dřevin, které čeká revitalizace. Společně s převodem pozemku bude předána také jeho správa a pravidelná údržba.

Vzhledem k rozhodnutí Magistrátu hl. m. Prahy předat krajině významné území pod správu parku Stromovka probíhá nyní na Výstavišti demontáž celkem 630 metrů plotu, díky čemuž se ke Stromovce připojí území o velikosti 23 113 metrů čtverečních. Návštěvníkům parku a Výstaviště to však nepřináší žádná výrazná omezení.

„Už dříve jsem slíbila, že tuto část Výstaviště vrátíme ke Stromovce, kam logicky a historicky patří. Jedná se o výrazný kus zeleného pásu, o který se Stromovka zvětší a který může sloužit lidem. Chci, aby se Výstaviště a Stromovka ještě více propojily, proto v této části vzniknou i další brány,“ říká primátorka Adriana Krnáčová.

Areál Výstaviště prochází velkou proměnou

Není to poslední změna, např. na zbytkové louce v prostorách areálu Výstaviště se připravuje výstavba přírodního biotopu, který bude v letním období sloužit návštěvníkům jako veřejné koupaliště. Změny na Výstavišti i ve Stromovce jsou součástí dlouhodobé strategie přeměny Výstaviště na moderní prostor, který lépe poslouží Pražanům, ať už jde o sportovní, kulturní či zábavní vyžití.

„Celý areál Výstaviště prochází postupně velkou proměnou, už jsme zrekonstruovali Lapidárium, vysoutěžili jsme novou podobu vstupní brány, schválili jsme provizorní zastřešení vyhořelého křídla Průmyslového paláce a spoustu dalších věcí. Celý prostor se snažíme otevírat lidem, aby se zde cítili dobře, proto také začalo fungovat letní kino a brzy otevřeme griloviště. Po dlouhých letech jsme také konečně začali s rekonstrukcí nedaleké Šlechtovky, která zde chátrala řadu let, a já věřím, že se z ní opět stane živé místo, kam lidé budou rádi chodit,“ dodala primátorka.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama