Mgr. Petr Gazdík

  • STAN
  • Zlínský kraj
  • poslanec
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,77. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

21.07.2017 21:31:00

Chtěli jsme udržet koalici

Chtěli jsme udržet koalici

Bereme na vědomí výzvu našeho koaličního partnera, aby naši kandidáti šli na kandidátní listiny KDU-ČSL. Respektujeme ji jako rozhodnutí demokratické strany.

 Nicméně jakkoliv se vší vážností chápeme nervozitu danou předvolebními průzkumy, pokládáme nadále model koalice za optimální variantu volební spolupráce.

„My jsme ale nadále připraveni koaliční smlouvu dodržet a nabídnout voličům koalici KDU-ČSL a STAN jako sílu, která chce hájit svobody a demokracii v této zemi,” říká předseda STAN Petr Gazdík.

“Smyslem koalice je především nabídnout voličům sílu a odvahu. Odvahu udržet polistopadové hodnoty, odvahu, že společně můžeme dosáhnout ne deseti, ale dvanácti až patnácti procent. Výzva KDU-ČSL zásadně mění situaci a dostává ji do stavu, před kterým, jsme koaličního partnera varovali,” dodává 1. místopředseda STAN Vít Rakušan.

Nastalou situaci probere a o následném postupu rozhodne celostátní výbor hnutí STAN příští týden v úterý.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama