prof. PhDr. Stanislav Štech, CSc.

  • BPP
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -2,59. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.07.2017 5:39:00

Ministru financí jsme předložili návrh rozpočtu včetně požadavků v oblasti mláde

Ministru financí jsme předložili návrh rozpočtu včetně požadavků v oblasti mláde

Ministr školství, mládeže a tělovýchovy Stanislav Štech se setkal se zástupci České rady dětí a mládeže.

Tématem jednání bylo seznámení se s činností v oblasti dětských a mládežnických organizací, legislativní činnost v uvedené oblasti, a také výhledový rozpočet.

„Jsem rád, že nás pan ministr Štech přivítal v tak krátkém čase a našel si čas probrat s námi činnost a problematiku naší organizace,“ uvedl v úvodu setkání předseda České rady dětí a mládeže Aleš Sedláček a pokračoval: „Věřím, že oblast mládeže je pro MŠMT jednou z priorit a že bude zohledněna i při jednáních o rozpočtu,“ dodal předseda ČRDM Sedláček.

„Panu ministrovi financí jsme návrh rozpočtu pro rok 2018 včetně požadavků v oblasti mládeže předložili a o dalších podrobnostech budeme určitě ještě dál jednat,“ zareagoval ministr školství, mládeže a tělovýchovy Stanislav Štech.

Setkání se zástupci ČRDM se účastnily také náměstkyně pro řízení sekce ekonomické Zuzana Matušková a náměstkyně pro řízení sekce legislativy a strategie Dana Prudíková. Dalšími tématy byly legislativní práce v oblasti dětí a mládeže včetně spolupráce s MŠMT, smlouvy o spolupráci s organizacemi uznanými MŠMT nebo pozvání na akce spolků dětí a mládeže.

ČRDM je pro MŠMT klíčový partner, prostřednictvím kterého podporuje celou řadu aktivit v oblasti mládeže (např. úrazové a odpovědnostní pojištění všech dětí i vedoucích, portál www.adam.cz anebo zajištění mezinárodních závazků v oblasti výměn mládeže).

ČRDM byla založena v červenci 1998. Je reprezentativní platformou pro většinu celostátních a zároveň i mnoho regionálních a místních sdružení dětí a mládeže včetně deseti krajských rad mládeže. Sdružuje 99 členských organizací s členskou základnou 210 324 individuálních členů (k nejvýznamnějším patří Junák – český skaut, Pionýr, Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska, Asociace turistických oddílů mládeže, YMCA, Folklorní sdružení ČR, Český svaz ochránců přírody a další).

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama