Bc. Emil Pernica, DiS.

  • KSČM
  • Blansko
  • kontrolní výbor
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je 3,28. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.07.2017 8:29:31

Občané Blanska jsou otráveni sliby

Občané Blanska jsou otráveni sliby

Informace ze 14. zasedání Zastupitelstva města Blansko, které proběhlo dne 25. 7. 2017.

V úterý 25. července proběhlo 14. zasedání Zastupitelstva města Blanska. Jedním z hlavních bodů programu bylo projednání rekonstrukce zázemí budovy sportoviště na Sportovním ostrově Ludvíka Daňka v Blansku. Má dojít k zateplení obvodového pláště, provedení nové fasády, zlepšení podmínek pro atlety či vybudování hygienického zázemí pro návštěvníky. Zastupitelé za KSČM tento projekt podpořili, pouze upozornili na drobné nedostatky v návrzích usnesení.


Využil jsem bodu interpelace k připomenutí stále nedokončené klidové zóny namísto zbouraného hotelu Dukla. Občané města Blansko jsou otráveni z neustálého přerušování prací a odkládání termínu otevření. Vládnoucí politici slibovali otevření již v listopadu 2016. Píše se červenec 2017, a místo je stále pro občany nepřístupné.


Připomeňme si fakta. Tehdejší zchátralá budova hotelu Dukla byla městem zakoupena v roce 2011 za těžko uvěřitelnou částku 30,5 milionu Kč. Demolice a následná základní úprava prostranství stála dalších sedm milionů. Na vybudování klidové zóny bylo vyčleněno 10 milionů Kč. Objevují se však informace, že vyčleněná částka nemusí stačit. Upozornil jsem, že případné návrhy na zvýšení této částky budu ostře kritizovat a v žádném případě je nepodpořím.


Dále jsem také zastupitelstvo upozornil, že v souvislosti s referendem nebylo dodrženo jedno z usnesení blanenského zastupitelstva, protože na úpravu prostranství se počítalo se spolufinancováním z evropských či národních dotačních prostředků, což se nestalo, a město Blansko si celou úpravu platí ze svého rozpočtu.


Emil Pernica, zastupitel města Blansko a kandidát KSČM do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR v Jihomoravském kraji


Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama