Ing. Jiří Paroubek

Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
ProfileTopCardGraphDescription

Průměrná známka je -0,49. Vyberte Vaši známku.

-3 -2 -1 0 1 2 3 4 5

( -3 je nejhorší známka / +5 je nejlepší známka )

26.07.2017 10:03:00

Lidovci na jistotu, Starostové na hazard?

Lidovci na jistotu, Starostové na hazard?

Když minulý týden Lidovci sdělili svým aliančním partnerům, se kterými o pár týdnů před tím uzavřeli pro sněmovní volby koaliční smlouvu, že vypovídají spolupráci, zdálo se, že STAN využije jejich rozumné nabídky ke vstupu na lidovecké kandidátky.

 STAN by tak získal na lidoveckých kandidátkách 6 prvních míst ze 14 a 8 druhých míst ze 14. Zdálo se, že i STAN půjde cestou realismu, protože dobrý projekt, kterým tato předvolební aliance byla, měl začít zhruba o třičtvrtě roku dříve, než nakonec začal. Voliči si na projekt aliance nezvykli. Pár týdnů je opravdu krátká doba, pokud nedáte na kandidátku Brada Pitta anebo Angelinu Jolie. Anebo pokud nepřijdete s nějakým opravdu senzačním programovým trhákem, kterým myšlenka o třetí síle mezi stále bytnějícím Babišem a stále slábnoucí sociální demokracií prostě nebyla.

Dnes, ze všech možností, které STAN má, zřejmě při jednání svého celorepublikového řídícího výboru zvolí tu nejméně realistickou. A to je, že půjde do voleb zcela samostatně s podporou obskurních politických stran, jako jsou např. SNK ED a podobně. Je škoda, že v příští sněmovně neuvidíme s velkou pravděpodobností hraničící s jistotou lidi tak kvalifikované, jako je např. V. Rakušan a nebo J. Mihalík z hnutí Starostů. Ale k politice patří také realismus a velká část vrcholných funkcionářů Starostů v tuto chvíli realistická prostě není.

Profily ParlamentníListy.cz jsou kontaktní názorovou platformou mezi politiky, institucemi, politickými stranami a voliči. Názory publikované v této platformě nelze ztotožňovat s postoji vydavatele a redakce ParlamentníListy.cz. Pro zveřejňování příspěvků v této platformě platí Etický kodex vkládání příspěvků a Všeobecné podmínky používání služby ParlamentníListy.cz.
Diskuse obsahuje 0 příspěvků Vstoupit do diskuse Komentovat článek Tisknout
reklama